bewaar
Slavinkpakketje met andijviesalade
Slavinkpakketje met andijviesalade
bewaar

Slavinkpakketje met andijviesalade

20 min. bereiden
25 min. wachten
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

slavinken

8 plakjes

bladerdeeg

500 g

andijvie

4

tomaten

3 eetlepels

olijfolie extra vierge

½

citroen

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de slavinken in de lengte. Beleg ieder plakje bladerdeeg met wat andijvie en leg hierop een stuk slavink. Vouw het bladerdeeg rond de slavinken omhoog en druk de naden dicht. Leg de pakketjes in bladerdeeg op een ingevette bakplaat en bak ze in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Het pakketje springt waarschijnlijk open, maar dat staat juist leuk. Meng de rest van de andijvie in een slaschaal met de tomaatpartjes. Sprenkel er olijfolie en citroensap over en voeg zout en peper naar smaak toe.

algemeenU kunt de slavinken ook vervangen door Catalaanse braadworstjes. Deze hoeft u niet te halveren.

algemeenprijs per persoon 1.70 (in maart 2006)