bewaar
Mangochutney
Mangochutney
bewaar

Mangochutney

Een chutney is lekker als bijgerecht, maar ook heerlijk in een salade of op een broodje.

1 uur bereiden
90waarderingen

Ingrediënten

1 portie

400 g

verse mango

75 g

ui

1 teen

knoflook

75 g

ongebrande walnoten

150 ml

witte wijnazijn

50 g

rozijnen

1

kruidnagel

150 g

kristalsuiker

1 mespunt

cayennepeper

1 el

citroensap

Een chutney is lekker als bijgerecht, maar ook heerlijk in een salade of op een broodje.

Aan de slag

1

Schil de mango en snijd in stukjes (pit bewaren). Snijd de ui en knoflook fijn. Hak de walnoot fijn.

2

Kook de mangostukjes met pit, de ui, knoflook en azijn op laag vuur in een ruime pan met dikke bodem. Roer af en toe. Verwijder de mangopit. Voeg de rozijnen, kruidnagel en suiker toe en kook het geheel nog 10 min.

3

Breng de chutney op smaak met cayennepeper, citroensap en 1/2 el zout en kook nog 10 min. tot jamdikte in.

4

Roer de walnoten door de mangochutney. Doe het geheel over in een schone pot, dek met plasticfolie af en sluit met de deksel.

5

Laat de chutney afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.

tip

bewaartipChutney blijft ongeopend enkele weken in de koelkast houdbaar.

combinatietipLekker als voorgerecht bij peperpaté of als dipsaus bij cassavechips.