Mangochutney
Een chutney is lekker als bijgerecht, maar ook heerlijk in een salade of op een broodje.
Ingrediënten
1 portie
400 g
verse mango's
75 g
uien
1 teen
knoflook
75 g
ongebrande walnoten
150 ml
witte wijnazijn
50 g
rozijnen
1
kruidnagel
150 g
kristalsuiker
1 mespunt
cayennepeper
1 el
citroensap
Aan de slag
Schil de mango en snijd in stukjes (pit bewaren). Snijd de ui en knoflook fijn. Hak de walnoot fijn.
Kook de mangostukjes met pit, de ui, knoflook en azijn op laag vuur in een ruime pan met dikke bodem. Roer af en toe. Verwijder de mangopit. Voeg de rozijnen, kruidnagel en suiker toe en kook het geheel nog 10 min.
Breng de chutney op smaak met cayennepeper, citroensap en 1/2 el zout en kook nog 10 min. tot jamdikte in.
Roer de walnoten door de mangochutney. Doe het geheel over in een schone pot, dek met plasticfolie af en sluit met de deksel.
Laat de chutney afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Mangochutney
Een chutney is lekker als bijgerecht, maar ook heerlijk in een salade of op een broodje.

bijgerecht
null porties
1520 kcal
60 min. bereiden
Aan de slag
Schil de mango en snijd in stukjes (pit bewaren). Snijd de ui en knoflook fijn. Hak de walnoot fijn.
Kook de mangostukjes met pit, de ui, knoflook en azijn op laag vuur in een ruime pan met dikke bodem. Roer af en toe. Verwijder de mangopit. Voeg de rozijnen, kruidnagel en suiker toe en kook het geheel nog 10 min.
Breng de chutney op smaak met cayennepeper, citroensap en 1/2 el zout en kook nog 10 min. tot jamdikte in.
Roer de walnoten door de mangochutney. Doe het geheel over in een schone pot, dek met plasticfolie af en sluit met de deksel.
Laat de chutney afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.
bewaartip:Chutney blijft ongeopend enkele weken in de koelkast houdbaar.
combinatietip:Lekker als voorgerecht bij peperpaté of als dipsaus bij cassavechips.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 persoon)400 g verse mango's
75 g uien
1 teen knoflook
75 g ongebrande walnoten
150 ml witte wijnazijn
50 g rozijnen
1 kruidnagel
150 g kristalsuiker
1 mespunt cayennepeper
1 el citroensap