Mang­ochut­ney

Een chutney is lekker als bijgerecht, maar ook heerlijk in een salade of op een broodje.

(85) waardeer
bijgerecht Een chutney is lekker als bijgerecht, maar ook heerlijk in een salade of op een broodje. 1 stuks
3 85

Advertentie

Ingrediënten

1 stuk

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de mango en snijd in stukjes (pit bewaren). Snijd de ui en knoflook fijn. Hak de walnoot fijn.
  2. Kook de mangostukjes met pit, de ui, knoflook en azijn op laag vuur in een ruime pan met dikke bodem. Roer af en toe. Verwijder de mangopit. Voeg de rozijnen, kruidnagel en suiker toe en kook het geheel nog 10 min.
  3. Breng de chutney op smaak met cayennepeper, citroensap en 1/2 el zout en kook nog 10 min. tot jamdikte in.
  4. Roer de walnoten door de mangochutney. Doe het geheel over in een schone pot, dek met plasticfolie af en sluit met de deksel.
  5. Laat de chutney afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.

combinatietip:

Lekker als voorgerecht bij peperpaté of als dipsaus bij cassavechips.

bewaartip:

Chutney blijft ongeopend enkele weken in de koelkast houdbaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 1.520 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 239 g
  • vet 52 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 25 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Mangochutney

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mang­ochut­ney

1
1
  • 400 g verse mango's
  • 75 g uien
  • 1 teen knoflook
  • 75 g ongebrande walnoten

Schil de mango en snijd in stukjes (pit bewaren). Snijd de ui en knoflook fijn. Hak de walnoot fijn.

2
2
  • 150 ml witte wijnazijn

Kook de mangostukjes met pit, de ui, knoflook en azijn op laag vuur in een ruime pan met dikke bodem. Roer af en toe.

3
3
  • 50 g rozijnen
  • 1 kruidnagel
  • 150 g kristalsuiker

Verwijder de mangopit. Voeg de rozijnen, kruidnagel en suiker toe en kook het geheel nog 10 min.

4
4
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 el citroensap

Breng de chutney op smaak met cayennepeper, citroensap en 1/2 etl zout en kook nog 10 min. tot jamdikte in.

5
5

Roer de walnoten door de mangochutney. Doe het geheel over in een schone pot, dek met plasticfolie af en sluit met de deksel.

6
6

Laat de chutney afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.

combinatietip:

Lekker als voorgerecht bij peperpaté of als dipsaus bij cassavechips.

bewaartip:

Chutney blijft ongeopend enkele weken in de koelkast houdbaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.