Risotto met portobello en gemengde paddestoelen
Zonder paddenstoelen geen risotto. Daarom dubbel zoveel paddenstoelen in deze vegetarische variant.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 portobello (paddenstoel)
- 200 g paddenstoelenmelange (bakje)
- 1 teen knoflook
- 100 g ongebrande walnoten (of macademia)
- 1 ui
- 4 el traditionele olijfolie
- 200 g risottorijst (zak à 500 g)
- 100 ml droge witte wijn
- 350 ml tuinkruidenbouillontabletten (of groentebouillon, van tablet)
- 100 g extra belegen kaas
- 15 g verse peterselie (zakje à 30 g)
Advertentie
Bereiden
- Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd in stukjes. Hak de walnoten en snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen op hoog vuur bruin. Schep ze op een bord bestrooi royaal met peper en eventueel zout. Schenk de rest van de olie in een pan en bak de ui 3 min. zachtjes mee.
- Pers de knoflook erboven uit en bak de risottorijst even mee, tot alle korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en laat verdampen. Roer een scheut bouillon door de rijst met een pollepel. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige scheut is opgenomen door de rijst. Maak zo alle bouillon op en laat de risotto zachtjes doorkoken tot de rijstkorrels beetgaar zijn (totaal ca. 20 min.). Snijd de kaas in piepkleine blokjes. Schep de paddenstoelen en noten door de risotto en warm de risotto nog even door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de peterselie en kaas erdoor en verdeel de risotto over diepe borden.
Tip:
Voor een niet-vegetarische variant kunt u deze risotto net iets hartiger maken door kippenbouillon te gebruiken en er knapperig uitgebakken spekjes of reepjes rauwe ham door te roeren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 1.185 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 91 g
-
vet 71 g
waarvan verzadigd 17 g - natrium 1.160 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Risotto met portobello en gemengde paddestoelen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Risotto met portobello en gemengde paddestoelen
- 1 portobello
- 200 g paddenstoelenmelange
- 1 teen knoflook
- 100 g ongebrande walnoten
- 1 ui
Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd in stukjes. Hak de walnoten en snipper de ui.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen op hoog vuur bruin. Schep ze op een bord bestrooi royaal met peper en eventueel zout.
- 2 el traditionele olijfolie
Schenk de rest van de olie in een pan en bak de ui 3 min. zachtjes mee.
- 200 g risottorijst
- 100 ml droge witte wijn
Pers de knoflook erboven uit en bak de risottorijst even mee, tot alle korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en laat verdampen.
- 350 ml tuinkruidenbouillontabletten
Roer een scheut bouillon door de rijst met een pollepel. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige scheut is opgenomen door de rijst.
Maak zo alle bouillon op en laat de risotto zachtjes doorkoken tot de rijstkorrels beetgaar zijn (totaal ca. 20 min.).
- 100 g extra belegen kaas
Snijd de kaas in piepkleine blokjes. Schep de paddenstoelen en noten door de risotto en warm de risotto nog even door.
- 15 g verse peterselie
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de peterselie en kaas erdoor en verdeel de risotto over diepe borden.