bewaar
Risotto met portobello en gemengde paddestoelen
Risotto met portobello en gemengde paddestoelen
bewaar

Risotto met portobello en gemengde paddestoelen

Zonder paddenstoelen geen risotto. Daarom dubbel zoveel paddenstoelen in deze vegetarische variant.

40 min. bereiden
161waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

portobello

200 g

paddenstoelenmelange

1 teen

knoflook

100 g

ongebrande walnoten

1

ui

4 el

traditionele olijfolie

200 g

risottorijst

100 ml

droge witte wijn

350 ml

tuinkruidenbouillontablet

100 g

extra belegen kaas

15 g

verse peterselie

Zonder paddenstoelen geen risotto. Daarom dubbel zoveel paddenstoelen in deze vegetarische variant.

Aan de slag

1

Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd in stukjes. Hak de walnoten en snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen op hoog vuur bruin. Schep ze op een bord bestrooi royaal met peper en eventueel zout. Schenk de rest van de olie in een pan en bak de ui 3 min. zachtjes mee.

2

Pers de knoflook erboven uit en bak de risottorijst even mee, tot alle korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en laat verdampen. Roer een scheut bouillon door de rijst met een pollepel. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige scheut is opgenomen door de rijst. Maak zo alle bouillon op en laat de risotto zachtjes doorkoken tot de rijstkorrels beetgaar zijn (totaal ca. 20 min.). Snijd de kaas in piepkleine blokjes. Schep de paddenstoelen en noten door de risotto en warm de risotto nog even door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de peterselie en kaas erdoor en verdeel de risotto over diepe borden.

tip

algemeenVoor een niet-vegetarische variant kunt u deze risotto net iets hartiger maken door kippenbouillon te gebruiken en er knapperig uitgebakken spekjes of reepjes rauwe ham door te roeren.