bewaar
Roomkwarktaart met cranberrytopping
Roomkwarktaart met cranberrytopping
bewaar

Roomkwarktaart met cranberrytopping

Een kruimelige bodem, romige kwark en rode compote: een wintertaart om warm voor te lopen.

25 min. bereiden
4 uur wachten
72waarderingen

Ingrediënten

1

mix voor kwarktaart naturel

50 g

ongezouten roomboter

½

medium handsinaasappel

340 g

verse cranberry's

100 g

kristalsuiker

250 ml

verse slagroom

400 ml

kraanwater

450 g

magere kwark

Dit heb je nodig

  • springvorm (∅ 24 cm)

Een kruimelige bodem, romige kwark en rode compote: een wintertaart om warm voor te lopen.

Aan de slag

1

Bedek de bodem en de randen van de springvorm met bakpapier. Mix in een kom de mix voor de kruimelbodem en de boter. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de taartvorm en druk met de bolle kant van een lepel stevig aan. Laat de taartbodem ca. 15 min. in de koelkast opstijven.

2

Boen ondertussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Pers de sinaasappel uit. Kook de cranberry's met het sinaasappelrasp, -sap en de suiker tot de cranberrycompote gebonden is.

3

Klop ondertussen in een kom de slagroom stijf. Mix in een andere kom de taartmix met het water en klop in ca. 2 ½ min. schuimig. Klop de kwark erdoor. Spatel vervolgens de slagroom erdoor en verdeel dit over de taartbodem. Laat de taart ca. 4 uur in de koelkast opstijven. Laat ondertussen ook de cranberrycompote afkoelen.

4

Strijk kort voor het serveren de cranberrycompote over de taart uit.

tip

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.