bewaar
Rijstevlaai met kokostopping
Rijstevlaai  met kokostopping
bewaar

Rijstevlaai met kokostopping

25 min. bereiden
35 min. wachten
47waarderingen

Ingrediënten

16 porties

½ pak

witbroodmix

1 eetlepel

boter

3

eieren

1 blik

kokosmelk

1 volle eetlepel

custardpoeder

100 g

suiker

1 beker

rijstepap

75 g

gemalen kokos

2 theelepels

gemalen kardemom

Dit heb je nodig

  • vlaaivorm (doorsnede 30 cm), ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. In kom deeg bereiden van mix voor witbrood, boter en 150 ml lauw water volgens aanwijzing op verpakking. Deeg ca. 10 min. laten rijzen. In kom eieren loskloppen met kokosmelk, custardpoeder en helft van suiker. Rijstepap erdoor roeren. Aanrecht bestrooien met wat bloem en deeg uitrollen tot dunne lap met een doorsnede van ca. 32 cm. Vorm bekleden met deeg en deeg aan rand goed aandrukken, overtollig deeg langs bovenrand wegsnijden. Rijstepapmengsel erin schenken. In kom rest van suiker, kokos en kardemom door elkaar mengen. Over vlaai strooien. Vorm 1 richel onder midden in oven schuiven en rijstevlaai in ca. 35 min. goudbruin en gaar bakken. Laten afkoelen.