bewaar
Marmitako - Stoofschotel met tonijn en paprika
Marmitako - Stoofschotel met tonijn en paprika
bewaar

Marmitako - Stoofschotel met tonijn en paprika

45 min. bereiden
93waarderingen

Ingrediënten

5 eetlepels

olijfolie

2 grote

uien

3 teentjes

knoflook

2

groene paprika's

1 eetlepel

pikante paprikapoeder

½ zakje

verse peterselie

1 blik

tomatenblokjes

750 g

vastkokende aardappels

100 ml

droge sherry

1

visbouillontablet

4

tonijnsteaks

Aan de slag

In braadpan olie verwarmen en ui 5 min. fruiten. Knoflook en paprikablokjes toevoegen en 2 min. meebakken. Paprikapoeder, peterselie en tomaat erdoor scheppen en nog 2-3 min. zachtjes bakken. Aardappelblokjes door paprikamengsel scheppen. Sherry, bouillontablet en 250 ml water in pan schenken en aan de kook brengen. Vuur lager draaien en geheel onafgedekt 15 min. laten stoven, tot aardappel vrijwel gaar is. Af en toe omscheppen, pittig op smaak brengen met zout en peper. Tonijn in blokjes snijden en in saus leggen. Deksel op pan leggen en gerecht nog 5 min. zachtjes stoven (niet meer laten koken), tot vis gaar is. Lekker met gemengde groene salade en brood om in de saus te dippen.