
Ingrediënten
5 eetlepels
olijfolie
2 grote
uien
3 teentjes
knoflook
2
groene paprika's
1 eetlepel
pikante paprikapoeder
½ zakje
verse peterselie
1 blik
tomatenblokjes
750 g
vastkokende aardappels
100 ml
droge sherry
1
visbouillontablet
4
tonijnsteaks
Aan de slag
In braadpan olie verwarmen en ui 5 min. fruiten. Knoflook en paprikablokjes toevoegen en 2 min. meebakken. Paprikapoeder, peterselie en tomaat erdoor scheppen en nog 2-3 min. zachtjes bakken. Aardappelblokjes door paprikamengsel scheppen. Sherry, bouillontablet en 250 ml water in pan schenken en aan de kook brengen. Vuur lager draaien en geheel onafgedekt 15 min. laten stoven, tot aardappel vrijwel gaar is. Af en toe omscheppen, pittig op smaak brengen met zout en peper. Tonijn in blokjes snijden en in saus leggen. Deksel op pan leggen en gerecht nog 5 min. zachtjes stoven (niet meer laten koken), tot vis gaar is. Lekker met gemengde groene salade en brood om in de saus te dippen.