Amerikaanse pancakes
Pannenkoeken als ontbijt? Wat ons betreft elke dag. Zo maak je ze zoals in Amerika.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 75 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl witte basterdsuiker
- 1 mespunt zout
- 1 middelgroot ei
- 100 ml karnemelk
- 1 el vloeibare boter (of gesmolten boter)
- 1 el karamelschenkstroop
Advertentie
Bereiden
- Meng in een beslagkom het bakmeel, de basterdsuiker en het zout. Maak in het midden van het bakmeel een kuiltje. Klop in een kom het ei los met de karnemelk. Schenk het eimengsel in het kuiltje en meng het geheel vanuit het kuiltje met een garde tot dik, glad beslag. Verwarm in een koekenpan boter op matig vuur.
- Schep de helft van het beslag in de pan. Draai de pan even rond zodat het beslag iets uitvloeit. Bak het pannenkoekje in ca. 2 min. per kant gaar. Bak van de rest van het beslag de tweede pannenkoek. Leg de pannenkoekjes op een bord en schenk de schenkstroop erover.

American pancakes bakken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 525 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 71 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 940 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Amerikaanse pancakes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Amerikaanse pancakes
- 75 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl witte basterdsuiker
- 1 mespunt zout
- 1 middelgroot ei
- 100 ml karnemelk
Meng in een beslagkom het bakmeel, de basterdsuiker en het zout. Maak in het midden van het bakmeel een kuiltje. Klop in een kom het ei los met de karnemelk.
- 1 el vloeibare boter
Schenk het eimengsel in het kuiltje en meng het geheel vanuit het kuiltje met een garde tot dik, glad beslag. Verwarm in een koekenpan boter op matig vuur.
Schep de helft van het beslag in de pan. Draai de pan even rond zodat het beslag iets uitvloeit. Bak het pannenkoekje in ca. 2 min. per kant gaar.
- 1 el karamelschenkstroop
Bak van de rest van het beslag de tweede pannenkoek. Leg de pannenkoekjes op een bord en schenk de schenkstroop erover.