bewaar
Romaatjes met katenspekmousse
Romaatjes met katenspekmousse
bewaar

Romaatjes met katenspekmousse

55 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2 bakjes

romaatjes

3 pakjes (250 g)

katenspek

2 maal 75 g

verse roomkaas naturel

1 theelepel

milde kerriepoeder

4 eetlepels

mayonaise

1 zakje

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

  • ovenschaal

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

1

Kapjes van romaatjes snijden. Van onderkant dun plakje snijden, zodat tomaatjes kunnen staan. Met theelepel tomaatjes uithollen en ze omgekeerd laten uitlekken. Van katenspek 16 plakjes in lengte halveren, rest fijnsnijden. In keukenmachine of met staafmixer fijngesneden spek, roomkaas, kerrie en mayonaise tot glad mengsel pureren. Helft van bieslook erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Met theelepel tomaatjes vullen met katenspekmousse. Kapjes erop zetten. Ieder tomaatje omwikkelen met reep spek. Vaststeken met cocktailprikkers.

2

Oven voorverwarmen op 250 °C. Tomaatjes rechtop naast elkaar in ovenschaal zetten. Tomaatjes 5-10 min. in oven zetten, tot spek knapperig is. Schaal uit oven nemen. Rest van bieslook erover strooien. (Lauw)warm serveren.