bewaar
Witlofschotel met mangochutney
Witlofschotel met mangochutney
bewaar

Witlofschotel met mangochutney

Het zoete van de mangochutney past goed bij het licht bittere van het witlof.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
774waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 stronken

witlof

166 g

aardappelpureemix voor ovenschotel

2 tl

kerriepoeder

500 g

half-om-halfgehakt

170 g

mangochutney

100 g

gemalen oude kaas 48+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (2l)

Het zoete van de mangochutney past goed bij het licht bittere van het witlof.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Witlof ca. 5 min. koken, afgieten en laten uitlekken. Bereid de puree volgens gebruiksaanwijzing. In koekenpan met antiaanbaklaag gehakt rul bakken. Op smaak brengen met kerrie, zout en peper.

3

Vet de ovenschaal in. Leg de witlof in de ovenschaal. Verdeel achtereenvolgens de mangochutney, gehakt en puree erover. Strooi de kaas erover strooien. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 20 min.