Knoflookaardappeltjes uit de oven
Het ideale bijgerecht als je voor veel mensen kookt. Handig bij een dinertje!
Ingrediënten
4 personen
2 tenen
knoflook
1 kg
Malta-aardappelen
1 tl
zeezout
1 el
gedroogde oregano
3 el
traditionele olijfolie
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Boen de aardappels schoon en halveer ze. Kook de aardappels voor in een pan met ruim water en eventueel zout. Snijd de teentjes knoflook in plakjes. Giet de aardappels af met een vergiet en laat ze even uitdampen. Meng in een schaal de knoflook, zout, oregano en de olie.
Snijd de aardappels (met schil) in stukken en meng ze door het oliemengsel. Bekleed de bakplaat met bakpapier en spreid de aardappels erover uit. Rooster de aardappelstukjes in het midden van de oven in 20-25 min. bruin en gaar. Schep regelmatig om.
Knoflookaardappeltjes uit de oven
Het ideale bijgerecht als je voor veel mensen kookt. Handig bij een dinertje!

bijgerecht
4 personen
250 kcal
25 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Boen de aardappels schoon en halveer ze. Kook de aardappels voor in een pan met ruim water en eventueel zout. Snijd de teentjes knoflook in plakjes. Giet de aardappels af met een vergiet en laat ze even uitdampen. Meng in een schaal de knoflook, zout, oregano en de olie.
Snijd de aardappels (met schil) in stukken en meng ze door het oliemengsel. Bekleed de bakplaat met bakpapier en spreid de aardappels erover uit. Rooster de aardappelstukjes in het midden van de oven in 20-25 min. bruin en gaar. Schep regelmatig om.
combinatietip:Lekker met geroosterde kip en een salade van tomaat en sperziebonen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 tenen knoflook
1 kg Malta-aardappelen
1 tl zeezout
1 el gedroogde oregano
3 el traditionele olijfolie