bewaar
Knoflookaardappeltjes uit de oven
Knoflookaardappeltjes uit de oven
bewaar

Knoflookaardappeltjes uit de oven

Het ideale bijgerecht als je voor veel mensen kookt. Handig bij een dinertje!

25 min. bereiden
25 min. oventijd
130waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

1 kg

Malta-aardappelen

1 tl

zeezout

1 el

gedroogde oregano

3 el

traditionele olijfolie

Het ideale bijgerecht als je voor veel mensen kookt. Handig bij een dinertje!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2

Boen de aardappels schoon en halveer ze. Kook de aardappels voor in een pan met ruim water en eventueel zout. Snijd de teentjes knoflook in plakjes. Giet de aardappels af met een vergiet en laat ze even uitdampen. Meng in een schaal de knoflook, zout, oregano en de olie.

3

Snijd de aardappels (met schil) in stukken en meng ze door het oliemengsel. Bekleed de bakplaat met bakpapier en spreid de aardappels erover uit. Rooster de aardappelstukjes in het midden van de oven in 20-25 min. bruin en gaar. Schep regelmatig om.

combinatietipLekker met geroosterde kip en een salade van tomaat en sperziebonen.