bewaar
Appelprut
Appelprut
bewaar

Appelprut

20 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

750 g

friszure appels

6

gewelde abrikozen

½ el

roomboter

4 el

suiker

½ tl

kaneelpoeder

Aan de slag

1

Schil de appels en snij ze elk in 4 stukken. Snij met een scherp mesje de klokhuizen eruit. Snij de 4 stukken nog wat kleiner. Doe de stukjes in een pan.

2

Snij de abrikozen in kleine stukjes en doe ze bij de appels.

3

Doe de boter, suiker en de kaneel erbij. Doe er 2 el water bij en roer alles door elkaar. Zet de pan op laag vuur en breng de appels langzaam aan de kook.

4

Doe het deksel op de pan en laat de appels ongeveer 5 minuten op laag vuur staan tot ze zacht worden. Roer er 1 keer voorzichtig in; niet te hard, want voor je het weet word je appelprut (volwassenen noemen dit appelcompote) een soort van appelmoes. Serveer de appelprut lauwwarm of koud bij de patat.

tip

algemeenWil je liever moes? Maak dan met een vork alle appeltjes fijn. Natuurlijk lust je hier wel een paar bitterballen bij!