Knapperig gepaneerde kabeljauw
Zelf paneren kun je leren: met bloem, ei en cornflakes is het zo gepiept.

Advertentie
Ingrediënten
- 750 g diepvries ovenfriet
- 700 g broccoli
- 450 g verse kabeljauwfilets
- 50 g tarwebloem
- 1 middelgroot ei
- 50 g cornflakes
- 4 el zonnebloemolie
- 4 el ravigottesaus
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 250 °C of gasovenstand 6. Bak de frites volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes. Snijd de steel in stukjes. Kook de broccoli in ca. 6 min. gaar.
- Spoel de kabeljauwfilet af, dep droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Strooi de bloem in een diep bord en wentel de vis door de bloem. Klop het ei los in een diep bord en haal de vis door het ei.
- Verkruimel de cornflakes boven een plat bord. Druk de vis aan beide zijden stevig in de cornflakes. Verhit in een grote koekenpan met antiaanbaklaag de olie. Bak de vis in va. 6 min. bruin en gaar.
- Verdeel de vis over de borden, schep de ravigotesaus op de vis. Serveer met frites en broccoli.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 645 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 69 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Knapperig gepaneerde kabeljauw
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Knapperig gepaneerde kabeljauw
Verwarm de oven voor op 250 °C of gasovenstand 6.
- 750 g diepvries ovenfriet
- 700 g broccoli
Bak de frites volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes. Snijd de steel in stukjes. Kook de broccoli in ca. 6 min. gaar.
- 450 g verse kabeljauwfilets
- 50 g tarwebloem
- 1 middelgroot ei
Spoel de kabeljauwfilet af, dep droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Strooi de bloem in een diep bord en wentel de vis door de bloem. Klop het ei los in een diep bord en haal de vis door het ei.
- 50 g cornflakes
- 4 el zonnebloemolie
Verkruimel de cornflakes boven een plat bord. Druk de vis aan beide zijden stevig in de cornflakes. Verhit in een grote koekenpan met antiaanbaklaag de olie. Bak de vis in va. 6 min. bruin en gaar.
- 4 el ravigottesaus
Verdeel de vis over de borden, schep de ravigotesaus op de vis. Serveer met frites en broccoli.