bewaar
Knapperig gepaneerde kabeljauw
Knapperig gepaneerde kabeljauw
bewaar

Knapperig gepaneerde kabeljauw

Zelf paneren kun je leren: met bloem, ei en cornflakes is het zo gepiept.

30 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

diepvries ovenfriet

700 g

broccoli

450 g

verse kabeljauwfilet

50 g

tarwebloem

1

middelgroot ei

50 g

cornflakes

4 el

zonnebloemolie

4 el

ravigottesaus

Zelf paneren kun je leren: met bloem, ei en cornflakes is het zo gepiept.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 250 °C of gasovenstand 6. Bak de frites volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes. Snijd de steel in stukjes. Kook de broccoli in ca. 6 min. gaar.

2

Spoel de kabeljauwfilet af, dep droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Strooi de bloem in een diep bord en wentel de vis door de bloem. Klop het ei los in een diep bord en haal de vis door het ei.

3

Verkruimel de cornflakes boven een plat bord. Druk de vis aan beide zijden stevig in de cornflakes. Verhit in een grote koekenpan met antiaanbaklaag de olie. Bak de vis in va. 6 min. bruin en gaar.

4

Verdeel de vis over de borden, schep de ravigotesaus op de vis. Serveer met frites en broccoli.