Knolselderijpuree
Op en top smeuïg! De aardse smaak van de knol combineert prima met het friszoet van de zachte appels.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Kook de knolselderij in weinig water met zout ca. 15 min. en giet af.
- Schil ondertussen de appel en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in blokjes. Breng in een pan de slagroom aan de kook, voeg de appelblokjes toe en laat zacht worden.
- Meng de appelroom en de boter door de knolselderij en klop het geheel met een staafmixer tot een romige puree. Breng op smaak met kaneel, peper en zout.

Knolselderij snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 260 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 15 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 170 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Knolselderijpuree
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Knolselderijpuree
- 1 knolselderij
Kook de knolselderij in weinig water met zout ca. 15 min. en giet af.
- 1 Elstar appel
Schil ondertussen de appel en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in blokjes.
- 125 ml verse slagroom
Breng in een pan de slagroom aan de kook, voeg de appelblokjes toe en laat zacht worden.
- 2 el ongezouten roomboter
- 1 mespunt kaneel
Meng de appelroom en de boter door de knolselderij en klop het geheel met een staafmixer tot een romige puree. Breng op smaak met kaneel, peper en zout.