Havermoutcake

Warme cake met havermout, bananen en een appel uit de oven, ruik jij het al? Deze cake is perfect voor het ontbijt en je kan hem ook even roosteren of beleggen met boter!

240 kcal

20 min. bereiden, 45 min. oventijd, 1 uur wachten

0/5

(0)

Ingrediënten

Aantal porties

  • 200 gram volkoren havermout grove vlokken

    volkoren havermout grove vlokken

  • 80 gram ongebrande walnoten

    ongebrande walnoten

  • 2 rijpe bananen

    rijpe bananen

  • 1 appel

    appel

  • 3 middelgrote scharreleieren

    middelgrote scharreleieren

  • 3 eetlepel keukenstroop

    keukenstroop

  • 80 gram rozijnen

    rozijnen

  • 2 theelepel kaneelpoeder

    kaneelpoeder

  • 2 theelepel bakpoeder

    bakpoeder

  • 275 ml halfvolle melk

    halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • cakevorm (25 cm, ingevet)

  • bakpapier


december 2025 - december 2025

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier.

  2. Maal ⅝ van de havermout in een kleine hakmolen fijn. Hak de walnoten grof en prak de banaan fijn. Snijd de appel in kleine blokjes van 1 cm.

  3. Klop de eieren los. Meng met de banaan, keukenstroop, gemalen havermout, de rest van de havermout, appel, walnoten, rozijnen, kaneel, bakpoeder, melk en eventueel zout.

  4. Schep het beslag in de bakvorm en bak de cake in ca. 45 min. in de oven gaar. Laat in 1 uur afkoelen.

  • combinatietipOok lekker om een plakje te roosteren in een broodrooster en te beleggen met boter of kaas.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Havermoutcake

Warme cake met havermout, bananen en een appel uit de oven, ruik jij het al? Deze cake is perfect voor het ontbijt en je kan hem ook even roosteren of beleggen met boter!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig