Havermoutcake
Warme cake met havermout, bananen en een appel uit de oven, ruik jij het al? Deze cake is perfect voor het ontbijt en je kan hem ook even roosteren of beleggen met boter!
240 kcal
20 min. bereiden, 45 min. oventijd, 1 uur wachten
Ingrediënten
Aantal porties
200 gram volkoren havermout grove vlokken
volkoren havermout grove vlokken
80 gram ongebrande walnoten
ongebrande walnoten
2 rijpe bananen
rijpe bananen
1 appel
appel
3 middelgrote scharreleieren
middelgrote scharreleieren
3 eetlepel keukenstroop
keukenstroop
80 gram rozijnen
rozijnen
2 theelepel kaneelpoeder
kaneelpoeder
2 theelepel bakpoeder
bakpoeder
275 ml halfvolle melk
halfvolle melk
Dit heb je nodig
cakevorm (25 cm, ingevet)
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
december 2025 - december 2025
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
Maal ⅝ van de havermout in een kleine hakmolen fijn. Hak de walnoten grof en prak de banaan fijn. Snijd de appel in kleine blokjes van 1 cm.
Klop de eieren los. Meng met de banaan, keukenstroop, gemalen havermout, de rest van de havermout, appel, walnoten, rozijnen, kaneel, bakpoeder, melk en eventueel zout.
Schep het beslag in de bakvorm en bak de cake in ca. 45 min. in de oven gaar. Laat in 1 uur afkoelen.
- combinatietipOok lekker om een plakje te roosteren in een broodrooster en te beleggen met boter of kaas.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Havermoutcake
Warme cake met havermout, bananen en een appel uit de oven, ruik jij het al? Deze cake is perfect voor het ontbijt en je kan hem ook even roosteren of beleggen met boter!

10 porties
240 kcal
20 min. bereiden
1 uur wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
Maal ⅝ van de havermout in een kleine hakmolen fijn. Hak de walnoten grof en prak de banaan fijn. Snijd de appel in kleine blokjes van 1 cm.
Klop de eieren los. Meng met de banaan, keukenstroop, gemalen havermout, de rest van de havermout, appel, walnoten, rozijnen, kaneel, bakpoeder, melk en eventueel zout.
Schep het beslag in de bakvorm en bak de cake in ca. 45 min. in de oven gaar. Laat in 1 uur afkoelen.
combinatietip:Ook lekker om een plakje te roosteren in een broodrooster en te beleggen met boter of kaas.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 porties)
200 g volkoren havermout grove vlokken
80 g ongebrande walnoten
2 rijpe bananen
1 appel
3 middelgrote scharreleieren
3 el keukenstroop
80 g rozijnen
2 tl kaneelpoeder
2 tl bakpoeder
275 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
cakevorm (25 cm, ingevet)
bakpapier




