Maak de garnalen schoon. Snijd de sla, komkommer (zonder schil), koriander en munt in stukjes en meng het door elkaar in een kom.
Leg de rijstvellen klaar. Doe lauw water in een eetbord en leg hier kort een rijstpapiervel in. Haal het vel er weer uit en leg het voor u op een droog bord of plankje. Doe een beetje van de groene mix van voren op het rijstvel (aan beide zijkanten een paar cm. vrijhouden) en sla de beide zijkanten naar binnen. Begin nu stevig van u af te rollen en doe er telkens een garnaal bovenop.
Stamp de pinda’s tot kleine stukjes en snijd de peen tot kleine reepjes. Doe hoisin saus in een kommetje en doe hier de stukjes pinda en peen bij.
Vietnamese loempia’s met hoisindip van Kokki Djawa (advertentie)
Koken met Kokki Djawa: met de smaakmakers van Kokki Djawa maak je een succes van al je Aziatische recepten. Wat dacht je van deze Vietnamese loempia's met hoisinsaus?
- variatietipHoud je van pittig? Voeg wat gesneden pepertjes toe aan de hoisinsaus.
- serveertipEen kommetje vissaus met zoete chilisaus een extra smaakbelevenis.
- variatietipOok lekker: voeg stukjes gekookt varkensvlees of kip en rijstvermicelli toe.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Kokki Djawa. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Vietnamese loempia’s met hoisindip van Kokki Djawa (advertentie)
Koken met Kokki Djawa: met de smaakmakers van Kokki Djawa maak je een succes van al je Aziatische recepten. Wat dacht je van deze Vietnamese loempia's met hoisinsaus?

4 personen
270 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Maak de garnalen schoon. Snijd de sla, komkommer (zonder schil), koriander en munt in stukjes en meng het door elkaar in een kom.
Leg de rijstvellen klaar. Doe lauw water in een eetbord en leg hier kort een rijstpapiervel in. Haal het vel er weer uit en leg het voor u op een droog bord of plankje. Doe een beetje van de groene mix van voren op het rijstvel (aan beide zijkanten een paar cm. vrijhouden) en sla de beide zijkanten naar binnen. Begin nu stevig van u af te rollen en doe er telkens een garnaal bovenop.
Stamp de pinda’s tot kleine stukjes en snijd de peen tot kleine reepjes. Doe hoisin saus in een kommetje en doe hier de stukjes pinda en peen bij.
variatietip:Houd je van pittig? Voeg wat gesneden pepertjes toe aan de hoisinsaus.
serveertip:Een kommetje vissaus met zoete chilisaus een extra smaakbelevenis.
variatietip:Ook lekker: voeg stukjes gekookt varkensvlees of kip en rijstvermicelli toe.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Kokki Djawa. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g garnalen
100 g kropsla
1 komkommer
15 g verse koriander
15 g verse munt
100 g rijstvellen
25 g ongezouten pinda's
1 winterpeen
250 ml Kokki Djawa hoisinsaus