Macaroni 'bolognese'
Geïnspireerd op Italiaanse bolognese maar met een Nederlandse twist. Deze macaroni 'bolognese' met gehakt, tomatensaus en parmezaanse kaas gaat er altijd wel in!
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de winterpeen en bleekselderij in blokjes van 1 cm. Snijd het ontbijtspek in stukjes en de knoflook fijn.
Verhit de olie in een pan en bak het gehakt en het spek 5 min op hoog vuur goed aan. Voeg de ui, peen en bleekselderij toe en bak nog 5 min. mee. Voeg de knoflook en kruiden toe en bak 1 min. Schenk de passata en melk erbij. Leg de deksel op de pan en laat 30 min. op laag vuur koken.
Kook voor het serveren de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Scheur ondertussen de blaadjes van het basilicum en rasp de kaas. Schep de pasta door de gehaktsaus, verdeel over borden en bestrooi met de kaas en het basilicum.
Macaroni 'bolognese'
Geïnspireerd op Italiaanse bolognese maar met een Nederlandse twist. Deze macaroni 'bolognese' met gehakt, tomatensaus en parmezaanse kaas gaat er altijd wel in!
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de winterpeen en bleekselderij in blokjes van 1 cm. Snijd het ontbijtspek in stukjes en de knoflook fijn.
Verhit de olie in een pan en bak het gehakt en het spek 5 min op hoog vuur goed aan. Voeg de ui, peen en bleekselderij toe en bak nog 5 min. mee. Voeg de knoflook en kruiden toe en bak 1 min. Schenk de passata en melk erbij. Leg de deksel op de pan en laat 30 min. op laag vuur koken.
Kook voor het serveren de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Scheur ondertussen de blaadjes van het basilicum en rasp de kaas. Schep de pasta door de gehaktsaus, verdeel over borden en bestrooi met de kaas en het basilicum.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
200 g winterpeen
200 g bleekselderij
100 g gerookt ontbijtspek
3 tenen knoflook
1 el milde olijfolie
300 g rundergehakt
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
690 ml passata
100 ml volle melk
300 g volkorenmacaroni
15 g verse basilicum
50 g Grana Padano