Macaroni 'bolognese'
bewaar
bewaar

Macaroni 'bolognese'

Geïnspireerd op Italiaanse bolognese maar met een Nederlandse twist. Deze macaroni 'bolognese' met gehakt, tomatensaus en parmezaanse kaas gaat er altijd wel in!

20 min. bereiden / 30 min. wachten

13 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de uien en snijd de winterpeen en bleekselderij in blokjes van 1 cm. Snijd het ontbijtspek in stukjes en de knoflook fijn.

Verhit de olie in een pan en bak het gehakt en het spek 5 min op hoog vuur goed aan. Voeg de ui, peen en bleekselderij toe en bak nog 5 min. mee. Voeg de knoflook en kruiden toe en bak 1 min. Schenk de passata en melk erbij. Leg de deksel op de pan en laat 30 min. op laag vuur koken.

Kook voor het serveren de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Scheur ondertussen de blaadjes van het basilicum en rasp de kaas. Schep de pasta door de gehaktsaus, verdeel over borden en bestrooi met de kaas en het basilicum.

combinatietipLekker met een groene salade.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Macaroni 'bolognese'

Geïnspireerd op Italiaanse bolognese maar met een Nederlandse twist. Deze macaroni 'bolognese' met gehakt, tomatensaus en parmezaanse kaas gaat er altijd wel in!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig