bewaar
Galette met pastinaak, pijnboompitten en winterpeensalade
Galette met pastinaak, pijnboompitten en winterpeensalade
bewaar

Galette met pastinaak, pijnboompitten en winterpeensalade

Vul je galette eens met pastinaak en pijnboompitten. Winterpeensalade smaakt heerlijk bij deze Franse hartige taart.

25 min. bereiden
35 min. oventijd
1 uur wachten
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

175 g

ongezouten roomboter

300 g

tarwebloem

1 tl

zout

2 tl

venkelzaad

3

middelgrote eieren

½

citroen

400 g

pastinaken

4 el

extra vierge olijfolie

1 el

honing

200 g

Parmezaanse kaas

1 teen

knoflook

250 g

ricotta

50 g

pijnboompitten

400 g

winterpenen

1 el

appelciderazijn

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • bakpapier

Vul je galette eens met pastinaak en pijnboompitten. Winterpeensalade smaakt heerlijk bij deze Franse hartige taart.

Aan de slag

1

Snijd de roomboter in blokjes. Meng de bloem met het zout en venkelzaad in een kom. Wrijf de boter erdoor zodat een kruimelig deeg ontstaat. Voeg ⅓ van de eieren toe en kneed kort. Voeg eventueel wat druppels water toe als het deeg nog te kruimelig is. Vorm een platte schijf van het deeg en wikkel in vershoudfolie. Laat 1 uur rusten in de koelkast. Laat daarna 15 min. op kamertemperatuur komen.

2

Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Boen de halve citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Schil de pastinaak en snijd in de lengte in repen van ca. 1 cm breed. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 el citroensap (per 4 personen), de helft van de olie, peper en eventueel zout. Rooster de pastinaak ca. 15 min. in de oven. Haal uit de oven, besprenkel met de honing en schep om. Zet de oven op 180 °C.

3

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en knoflook met een fijne rasp. Meng de ricotta met het citroenrasp, de knoflook, Parmezaanse kaas, ⅓ van de eieren en wat peper. Klop het laatste ei in een ander kommetje los. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap van ca. Ø 35 cm. Draai het deeg steeds een beetje, zodat het mooi rond wordt. Leg het deeg op een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het kaasmengsel over het deeg, maar laat 5 cm van de randen vrij. Verdeel de geroosterde pastinaak in een strak rijtje over het kaasmengsel. Vouw de vrije randen van het deeg over de groenten. Bestrijk de dichtgevouwen randen met het losgeklopte ei, bestrooi met de pijnboompitten en duw ze er een beetje in. Bak de galette in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Rasp ondertussen de winterpeen grof. Meng met de rest van de olie en de appelciderazijn en serveer de salade bij de galette.

bereidingstipHeb je geen 2 bakplaten? Gebruik dan 1 bakplaat en een ovenrooster bekleed met bakpapier.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Galette met pastinaak, pijnboompitten en winterpeensalade

Vul je galette eens met pastinaak en pijnboompitten. Winterpeensalade smaakt heerlijk bij deze Franse hartige taart.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig