bewaar
Pistolet met kipgehaktballetjes en sriracha mayo
Pistolet met kipgehaktballetjes en sriracha mayo
bewaar

Pistolet met kipgehaktballetjes en sriracha mayo

Fusion broodje: pistoletje met kruidige kipgehaktballen, geinspireerd door Vietnamese banh mi met kruiden van buurland Thailand.

15 min. bereiden
pittig
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

kipgehakt naturel

2 el

boemboe groene curry

2 el

zonnebloemolie

3

bosuitjes

200 g

koelvers fijngesneden spitskool

150 g

peen julienne

5 el

witte natuurazijn

2 el

kristalsuiker

1

komkommer

4

verse witte pistolets

4 el

sriracha mayo

15 g

verse koriander

Fusion broodje: pistoletje met kruidige kipgehaktballen, geinspireerd door Vietnamese banh mi met kruiden van buurland Thailand.

Aan de slag

1

Meng het kipgehakt met de boemboe groene curry, breng op smaak met peper en eventueel zout en vorm er 12 balletjes van. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de balletjes in ca. 8 min. gaar.

2

Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes en doe samen met de spitskool, peen julienne, azijn en suiker in een grote kom en schep goed door. Schaaf met een kaasschaaf 8 linten komkommer.

3

Snijd de pistolets in de lengte doormidden. Besmeer de onderste helft met de sriracha mayo, beleg met 2 komkommerlinten, 2 el koolsalade en 3 gehaktballetjes. Verwijder de dikke stelen van de koriander, verdeel over de broodjes en leg de bovenste helft van het broodje erop. Herhaal dit met elke pistolet. Serveer de rest van de koolsalade in kommetjes erbij.

serveertipGeen fan van koriander? Vervang het dan door verse muntblaadjes.

Pistolet met kipgehaktballetjes en sriracha mayo

Fusion broodje: pistoletje met kruidige kipgehaktballen, geinspireerd door Vietnamese banh mi met kruiden van buurland Thailand.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig