Pompoenstoof met volkorencouscous
Binnen een halfuur staat-ie op tafel, deze gezonde stoof boordevol groenten. De heerlijke kruiden maken het helemaal af.
630 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2 middelgrote uien
middelgrote uien
2 tenen knoflook
knoflook
400 gram kikkererwten in blik
kikkererwten in blik
1 citroen
citroen
75 gram gedroogde abrikozen
gedroogde abrikozen
4 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
800 gram koelverse muskaatpompoenstukjes
koelverse muskaatpompoenstukjes
4 eetlepel ras el hanout
ras el hanout
800 gram AH Biologisch gepelde tomaten in blik
AH Biologisch gepelde tomaten in blik
300 gram AH Biologisch couscous
AH Biologisch couscous
30 gram pompoenpitten
pompoenpitten
Ontdek meer van dit soort gerechten
Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water, laat goed uitlekken. Snijd de citroen in 8 parten (per 4 personen) en de abrikozen in stukjes.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoenblokjes en knoflook toe en bak 3 min. mee. Voeg de helft van de ras el hanout, de kikkererwten, citroenparten, abrikozen en gepelde tomaten toe. Plet de tomaten iets met een houten lepel. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 20 min. zachtjes stoven tot de pompoen gaar is. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking samen met de rest van de ras el hanout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur. Haal uit de pan, laat afkoelen op een bord.
Roer de couscous los, meng met de rest van de olie en serveer met de pompoen-kikkererwtenstoof. Bestrooi met de pompoenpitten. De partjes citroen eet je niet op.
Pompoenstoof met volkorencouscous
Binnen een halfuur staat-ie op tafel, deze gezonde stoof boordevol groenten. De heerlijke kruiden maken het helemaal af.

hoofdgerecht
4 personen
630 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water, laat goed uitlekken. Snijd de citroen in 8 parten (per 4 personen) en de abrikozen in stukjes.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoenblokjes en knoflook toe en bak 3 min. mee. Voeg de helft van de ras el hanout, de kikkererwten, citroenparten, abrikozen en gepelde tomaten toe. Plet de tomaten iets met een houten lepel. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 20 min. zachtjes stoven tot de pompoen gaar is. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking samen met de rest van de ras el hanout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur. Haal uit de pan, laat afkoelen op een bord.
Roer de couscous los, meng met de rest van de olie en serveer met de pompoen-kikkererwtenstoof. Bestrooi met de pompoenpitten. De partjes citroen eet je niet op.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
400 g kikkererwten in blik
1 citroen
75 g gedroogde abrikozen
4 el milde olijfolie
800 g koelverse muskaatpompoenstukjes
4 el ras el hanout
800 g AH Biologisch gepelde tomaten in blik
300 g AH Biologisch couscous
30 g pompoenpitten




