bewaar
Macaronischotel met vegaburger gehakt, tomaat en mozzarella
Macaronischotel met vegaburger gehakt, tomaat en mozzarella
bewaar

Macaronischotel met vegaburger gehakt, tomaat en mozzarella

Wat schotel jij je kids vanavond voor? Deze (vega) macaronischotel is gegarandeerd een succes.

25 min. bereiden
25 min. oventijd
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

2

winterpenen

500 g

trostomaat

300 g

volkorenmacaroni

2 el

milde olijfolie

½ el

gedroogde Italiaanse kruiden

400 g

vegetarische basis burger

690 ml

passata basilico

125 g

Bellezza mozzarella

Wat schotel jij je kids vanavond voor? Deze (vega) macaronischotel is gegarandeerd een succes.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de tenen knoflook in dunne plakjes. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm.

2

Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 5 min. onder regelmatig omscheppen. Bak de knoflook, wortel, tomaten en gedroogde Italiaanse kruiden 3 min. al omscheppend mee. Maal ondertussen in de keukenmachine of in het bakje van de staafmixer de vegaburgers in delen tot een grof gehakt. Voeg toe aan de groenten in de pan en bak het mengsel al omscheppend nog 2 min.

3

Giet de passata en de gekookte macaroni erbij en breng het mengsel op smaak met peper en eventueel zout. Schep om, zodat alles goed gemengd is en doe de macaroni in de ovenschaal.

4

Laat de mozzarella uitlekken en scheur in grove stukken. Verdeel de mozzarella over de bovenkant van de macaroni. Bak 20-25 min. in het midden van de oven, tot de kaas gesmolten is en de pasta aan de randjes iets knapperig wordt.