bewaar
Plaattaart met kip en pompoen
Plaattaart met kip en pompoen
bewaar

Plaattaart met kip en pompoen

Zoet, zout, crunchy, licht pittig en iets onverwachts als de keukenstroop maken deze plaattaart de moeite waard.

10 min. bereiden
20 min. oventijd
licht pittig
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

flespompoen

3

rode uien

2 el

milde olijfolie

395 g

kipfilethaasjes sweet chili

270 g

vers bladerdeeg

50 g

hazelnoten

1

middelgroot ei

2 el

zuivelspread

2 el

keukenstroop

Dit heb je nodig

  • Staafmixer

Zoet, zout, crunchy, licht pittig en iets onverwachts als de keukenstroop maken deze plaattaart de moeite waard.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder uit de pompoen de zaden en de draderige binnenkant. Snijd de pompoen in blokjes van 1 cm. Breng een pan met water aan de kook en kook de blokjes 4 min. zacht. Giet af en pureer met de staafmixer. Laat afkoelen.

2

Snipper ondertussen de rode uien. Verhit de olie in een koekenpan en stoof de ui op laag vuur 5 min. tot zacht.

3

Snijd de kiphaasjes in vieren. Rol het deeg met bakpapier uit over een bakplaat en prik het deeg in met een vork. Hak de noten grof.

4

Klop het ei los. Meng de pompoen, ¾ van het ei en de zuivelspread, breng op smaak met peper en zout. Bestrijk met het pompoenmengsel, verdeel de ui, kipfilet en hazelnoten erover. Bestrijk de deegrand met de rest van het ei.

5

Bak de taart ca. 20 min. in de oven. Besprenkel met de keukenstroop.

bewaartipBewaar de rest van de pompoen verpakt in vershoudfolie in de koelkast. Daar kun je hem 3-4 dagen bewaren.

variatietipJe kunt in plaats van flespompoen ook Crown- of Kabocha-pompoen gebruiken.

bereidingstipDe kipfilethaasjes sweet chili zijn niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel op ah.nl of vervang door kipfilethaasjes en 2 el zoete chilisaus.