bewaar
Meringuespoken
Meringuespoken
bewaar

Meringuespoken

Halloween wordt pas écht griezelig lekker met deze spooky meringuespoken.

30 min. bereiden
2 uur oventijd
1 uur wachten
1waardering

Ingrediënten

10 porties

4

middelgrote eieren

1

citroen

225 g

witte basterdsuiker

2 tl

maizena

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • spuitzak met gladde spuitmond

Halloween wordt pas écht griezelig lekker met deze spooky meringuespoken.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 100 °C. Splits de eieren, de eidooiers gebruik je niet. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Gebruik een halve citroen om een kom en de garden van een handmixer te ontvetten. Klop het eiwit met de handmixer in een kom met een snufje zout stijf. Voeg beetje bij beetje de basterdsuiker toe en blijf kloppen tot je glanzende, witte pieken hebt. Voeg de maizena toe. Meng het citroenrasp erdoor.

2

Vul de spuitzak met het eiwit. Hou de spuitzak loodrecht boven een met bakpapier beklede bakplaat en spuit 10 hoopjes (per recept) van het eiwit. Trek de spuitzak snel weg, zodat de meringues een mooi puntje krijgen. Ze moeten ca. 6 cm hoog zijn en 5 cm in doorsnede. Bak de meringues ca. 2 uur in het midden van de oven droog en gaar. Zet de oven uit, maar laat de meringues er nog 1 uur in staan met de deur op een kiertje.

bereidingstipGebruik decoratiestiften om oogjes en een mond te maken op de meringuespoken.

kookstaptipHeb je geen spuitzak? Gebruik dan een hersluitbare plastic zak. Vul met het eiwit en knip een klein gaatje in de punt. Druk het eiwit voorzichtig uit de zak om de meringue­ spoken te maken.

bereidingstipDe overgebleven eidooiers kun je gebruiken voor bijvoorbeeld lemoncurd.

bewaartipDe meringues kun je 1 dag van tevoren maken. Bewaar in vershoudfolie op een droge, koele plek.