Vijgenjam maken
Reken maar dat die pot zelfgemaakte vijgenjam zo leeg is!
Ingrediënten
10 porties
½
citroen
8
verse vijgen
125 g
kristalsuiker
1 tl
vanille-extract
50 ml
water
Dit heb je nodig
gesteriliseerde afsluitbare glazen pot (500 ml)
Aan de slag
Pers de citroen uit. Snijd het steeltje van de vijgen en snijd de vijgen in stukjes.
Doe de vijgen met de suiker, 2 tl citroensap (per 10 porties), vanille-extract en het water in een pan en breng aan de kook. Laat ca. 20 min. onder regelmatig roeren op middelhoog tot laag vuur inkoken tot het vocht ingedikt is en de vijgen gaar zijn, maar hun vorm deels hebben behouden.
Schep de jam in glazen potten en sluit direct af met de deksel. Zet de pot op zijn kop. De lucht wordt zo uit de pot gedrukt, waardoor de jam langer houdbaar blijft. Laat de jam helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 2 uur.
Vijgenjam maken
Reken maar dat die pot zelfgemaakte vijgenjam zo leeg is!

bijgerecht
10 porties
75 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Pers de citroen uit. Snijd het steeltje van de vijgen en snijd de vijgen in stukjes.
Doe de vijgen met de suiker, 2 tl citroensap (per 10 porties), vanille-extract en het water in een pan en breng aan de kook. Laat ca. 20 min. onder regelmatig roeren op middelhoog tot laag vuur inkoken tot het vocht ingedikt is en de vijgen gaar zijn, maar hun vorm deels hebben behouden.
Schep de jam in glazen potten en sluit direct af met de deksel. Zet de pot op zijn kop. De lucht wordt zo uit de pot gedrukt, waardoor de jam langer houdbaar blijft. Laat de jam helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 2 uur.
bewaartip:Bewaar na openen in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)½ citroen
8 verse vijgen
125 g kristalsuiker
1 tl vanille-extract
50 ml water
Dit heb je nodig
gesteriliseerde afsluitbare glazen pot (500 ml)