Vijgenjam maken
Zelf vijgenjam maken? Dat heb je zo gepiept. De vijgen hoef je eigenlijk alleen maar met suiker en citroen aan de kook te brengen en te laten staan. Dus wachten en aten afkoelen is misschien nog wel de grootste uitdaging.
75 kcal
20 min. bereiden, 2 uur wachten
Ingrediënten
Aantal porties
½
8
125 g
1 tl
50 ml
Dit heb je nodig
gesteriliseerde afsluitbare glazen pot (500 ml)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
augustus 2021 - augustus 2021
Pers de citroen uit. Snijd het steeltje van de vijgen en snijd de vijgen in stukjes.
Doe de vijgen met de suiker, 2 tl citroensap (per 10 porties), vanille-extract en het water in een pan en breng aan de kook. Laat ca. 20 min. onder regelmatig roeren op middelhoog tot laag vuur inkoken tot het vocht ingedikt is en de vijgen gaar zijn, maar hun vorm deels hebben behouden.
Schep de jam in glazen potten en sluit direct af met de deksel. Zet de pot op zijn kop. De lucht wordt zo uit de pot gedrukt, waardoor de jam langer houdbaar blijft. Laat de jam helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 2 uur.
- bewaartipBewaar na openen in de koelkast.
Vijgenjam maken
Zelf vijgenjam maken? Dat heb je zo gepiept. De vijgen hoef je eigenlijk alleen maar met suiker en citroen aan de kook te brengen en te laten staan. Dus wachten en aten afkoelen is misschien nog wel de grootste uitdaging.

bijgerecht
10 porties
75 kcal
20 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Pers de citroen uit. Snijd het steeltje van de vijgen en snijd de vijgen in stukjes.
Doe de vijgen met de suiker, 2 tl citroensap (per 10 porties), vanille-extract en het water in een pan en breng aan de kook. Laat ca. 20 min. onder regelmatig roeren op middelhoog tot laag vuur inkoken tot het vocht ingedikt is en de vijgen gaar zijn, maar hun vorm deels hebben behouden.
Schep de jam in glazen potten en sluit direct af met de deksel. Zet de pot op zijn kop. De lucht wordt zo uit de pot gedrukt, waardoor de jam langer houdbaar blijft. Laat de jam helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 2 uur.
bewaartip:Bewaar na openen in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 porties)
½ citroen
8 verse vijgen
125 g kristalsuiker
1 tl vanille-extract
50 ml water
Dit heb je nodig
gesteriliseerde afsluitbare glazen pot (500 ml)




