bewaar
Teriyakisaus
Teriyakisaus
bewaar

Teriyakisaus

Of je nu voor kip teriyaki of beef teriyaki gaat, met deze zelfgemaakte teriyakisaus geef je het vlees de 'glaze' die het nodig heeft.

20 min. bereiden
30 min. wachten
0waarderingen

Ingrediënten

6 porties

10 g

verse gember

100 ml

sojasaus

100 ml

mirin

100 ml

sake

75 g

rietsuiker

Dit heb je nodig

  • gesteriliseerde afsluitbare glazen pot (500 ml)

Of je nu voor kip teriyaki of beef teriyaki gaat, met deze zelfgemaakte teriyakisaus geef je het vlees de 'glaze' die het nodig heeft.

Aan de slag

1

Schil de gember en snijd in dunne reepjes.

2

Doe de gember, sojasaus, mirin, sake en de suiker in een pan en breng aan de kook. Laat de saus op middelhoog vuur tot laag vuur tot de helft in koken. Dit duurt ca. 15 min. Zet het vuur iets lager als de saus te veel schuimt en dreigt over te koken.

3

Zet het vuur uit, doe in een weckpot en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar in de koelkast.

algemeenEen portie teriyakisaus staat gelijk aan 2 el. Het recept voor 6 porties is goed voor ca. 200 ml teriyakisaus.

bewaartip Je kunt de teriyakisaus max. 1 maand in de koelkast bewaren.