Teriyakisaus
Of je nu voor kip teriyaki of beef teriyaki gaat, met deze zelfgemaakte teriyakisaus geef je het vlees de 'glaze' die het nodig heeft.
Ingrediënten
6 porties
10 g
verse gember
100 ml
sojasaus
100 ml
mirin
100 ml
sake
75 g
rietsuiker
Dit heb je nodig
gesteriliseerde afsluitbare glazen pot (500 ml)
Aan de slag
Schil de gember en snijd in dunne reepjes.
Doe de gember, sojasaus, mirin, sake en de suiker in een pan en breng aan de kook. Laat de saus op middelhoog vuur tot laag vuur tot de helft in koken. Dit duurt ca. 15 min. Zet het vuur iets lager als de saus te veel schuimt en dreigt over te koken.
Zet het vuur uit, doe in een weckpot en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar in de koelkast.
Teriyakisaus
Of je nu voor kip teriyaki of beef teriyaki gaat, met deze zelfgemaakte teriyakisaus geef je het vlees de 'glaze' die het nodig heeft.

bijgerecht
null porties
110 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Schil de gember en snijd in dunne reepjes.
Doe de gember, sojasaus, mirin, sake en de suiker in een pan en breng aan de kook. Laat de saus op middelhoog vuur tot laag vuur tot de helft in koken. Dit duurt ca. 15 min. Zet het vuur iets lager als de saus te veel schuimt en dreigt over te koken.
Zet het vuur uit, doe in een weckpot en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar in de koelkast.
algemeen:Een portie teriyakisaus staat gelijk aan 2 el. Het recept voor 6 porties is goed voor ca. 200 ml teriyakisaus.
bewaartip: Je kunt de teriyakisaus max. 1 maand in de koelkast bewaren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)10 g verse gember
100 ml sojasaus
100 ml mirin
100 ml sake
75 g rietsuiker
Dit heb je nodig
gesteriliseerde afsluitbare glazen pot (500 ml)