bewaar
Zalm-macaronisalade met romaatjes, courgette en basilicumdressing
Zalm-macaronisalade met romaatjes, courgette en basilicumdressing
bewaar

Zalm-macaronisalade met romaatjes, courgette en basilicumdressing

Zalm + macaroni = salade! Die had je niet zien aankomen he? Toch is het heel lekker, zeker met romaatjes, courgette en basilicumdressing.

20 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

100 ml

lactofree halfvolle yoghurt

30 g

verse basilicum

300 g

glutenvrij vezelrijke macaroni

2

courgettes

250 g

romaatjes

2 el

milde olijfolie

250 g

warmgerookte zalmfilet

85 g

rucola

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Zalm + macaroni = salade! Die had je niet zien aankomen he? Toch is het heel lekker, zeker met romaatjes, courgette en basilicumdressing.

Aan de slag

1

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de yoghurt met het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen) en de basilicumblaadjes in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper.

2

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een zeef en spoel onder koud stromend water.

3

Snijd ondertussen de courgettes in stukjes van ca. 1 cm. Halveer de romaatjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de courgette 4 min. op middelhoog vuur. Voeg na 2 min. de romaatjes toe en breng op smaak met peper.

4

Verdeel de zalmfilet in stukken. Meng de macaroni met de basilicumdressing, het courgettemengsel, de zalm en rucola. Breng op smaak met peper