Gepofte knolselderij met geroosterde aardappelen en sla
De populariteit van gepofte knolselderij stijgt enorm. En wij snappen wel waarom!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 takje verse rozemarijn
- 1 bol knoflook
- 4 el milde olijfolie
- 1 knolselderij
- 1 kg vastkokende aardappel
- 100 g yoghurt Griekse stijl 2%
- 2 el natuurazijn
- 2 el mayonaise
- 1 bos radijs
- 85 g veldsla
Keukenspullen
- bakpapier
- staafmixer met hoge beker
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Snijd het kapje van de bol knoflook en besprenkel de bol met ½ olie (per 4 personen). Meng de rozemarijn met de 1½ olie (per 4 personen), peper en zout.
- Boen de knolselderij schoon en snijd de wortelige onderkant eraf zodat je een platte kant hebt. De schil kun je laten zitten. Zet de knol met de platte kant op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk rondom met de rozemarijnolie. Zet de bol knoflook ernaast. Bak in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar.
- Boen ondertussen de aardappelen schoon en snijd in 6 gelijke parten. Schep om met de rest van de olie, peper en eventueel zout. Neem de bakplaat na 30 min. uit de oven. Neem de knoflookbol van de bakplaat en houd apart. Schep de aardappelen bij de knolselderij en rooster nog ca. 30 min.
- Wip met een scherp mes de tenen knoflook uit de bol. Doe ze samen met de yoghurt, azijn en mayonaise in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
- Halveer de radijsjes. Neem de bakplaat uit de oven en snijd de knolselderij in plakken van 1½ cm. Besprenkel de plakken met 2 el knoflooksaus (per 4 personen). Verdeel een deel van de radijs en veldsla over de bakplaat en serveer met de rest van de sla, radijs en saus.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 505 kcal
- eiwit 11 g
-
koolhydraten 61 g
waarvan suikers 5 g -
vet 21 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 280 mg
- vezels 13 g
Ook te zien in
Gepofte knolselderij met geroosterde aardappelen en sla
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gepofte knolselderij met geroosterde aardappelen en sla
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 takje verse rozemarijn
- 1 bol knoflook
- ½ el milde olijfolie
Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Snijd het kapje van de bol knoflook en besprenkel de bol met de olie.
- 1½ el milde olijfolie
Meng de rozemarijn met de olie, peper en zout.
- 1 knolselderij
Boen de knolselderij schoon en snijd de wortelige onderkant eraf zodat je een platte kant hebt. De schil kun je laten zitten.
Zet de knol met de platte kant op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk rondom met de rozemarijnolie.
Zet de bol knoflook ernaast. Bak in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar.
- 1 kg vastkokende aardappel
- 2 el milde olijfolie
Boen ondertussen de aardappelen schoon en snijd in 6 gelijke parten. Schep om met de rest van de olie, peper en eventueel zout.
Neem de bakplaat na 30 min. uit de oven. Neem de knoflookbol van de bakplaat en houd apart.
Schep de aardappelen bij de knolselderij en rooster nog ca. 30 min.
Wip met een scherp mes de tenen knoflook uit de bol.
- 100 g yoghurt Griekse stijl 2%
- 2 el natuurazijn
- 2 el mayonaise
Doe ze samen met de yoghurt, azijn en mayonaise in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
- 1 bos radijs
Halveer de radijsjes.
Neem de bakplaat uit de oven en snijd de knolselderij in plakken van 1½ cm.
- 85 g veldsla
Besprenkel de plakken met 2 el knoflooksaus, verdeel een deel van de radijs en veldsla over de bakplaat en serveer met de rest van de sla, radijs en saus.