Gebakken aardappeltjes met worst en sla
Weinig inspiratie? Overweeg voor vanavond goudgele, gebakken aardappeltjes met worst en sla: soms is simpel zó fijn.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 el zonnebloemolie
- 1 kg verse krieltjes
- 4 varkensbraadworsten
- 2 witte scharreleieren
- 1 kropsla
- ½ komkommer
- 500 g trostomaten
- 4 el halfvolle slasaus
Advertentie
Bereiden
- Verhit 3/4 van de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes met peper en zout in ca. 20 min. op middelhoog vuur goudgeel en gaar. Schep regelmatig om.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de worsten op matig vuur in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
- Kook de eieren in 8 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in parten.
- Maak ondertussen de salade. Was en droog de sla. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Snijd de tomaten in partjes. Meng de sla, komkommer en tomaat, besprenkel met de slasaus en verdeel de eiparten erover. Bestrooi met peper.
- Serveer de aardappeltjes met de worst en salade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 715 kcal
- eiwit 31 g
-
koolhydraten 52 g
waarvan suikers 7 g -
vet 41 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 800 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Gebakken aardappeltjes met worst en sla
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gebakken aardappeltjes met worst en sla
- 3 el zonnebloemolie
- 1 kg verse krieltjes
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes met peper en zout in ca. 20 min. op middelhoog vuur goudgeel en gaar. Schep regelmatig om.
- 4 varkensbraadworsten
- 1 el zonnebloemolie
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de worsten op matig vuur in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
- 2 witte scharreleieren
Kook de eieren in 8 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in parten.
- 1 kropsla
- ½ komkommer
- 500 g trostomaten
Maak ondertussen de salade. Was en droog de sla. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Snijd de tomaten in partjes.
- 4 el halfvolle slasaus
Meng de sla, komkommer en tomaat, besprenkel met de slasaus en verdeel de eiparten erover. Bestrooi met peper.
Serveer de aardappeltjes met de worst en salade.