Ge­bak­ken aard­ap­pel­tjes met worst en sla

Weinig inspiratie? Overweeg voor vanavond goudgele, gebakken aardappeltjes met worst en sla: soms is simpel zó fijn.

(1) waardeer
hollands hoofdgerecht Weinig inspiratie? Overweeg voor vanavond goudgele, gebakken aardappeltjes met worst en sla: soms is simpel zó fijn. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 3/4 van de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes met peper en zout in ca. 20 min. op middelhoog vuur goudgeel en gaar. Schep regelmatig om.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de worsten op matig vuur in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  3. Kook de eieren in 8 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in parten.
  4. Maak ondertussen de salade. Was en droog de sla. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Snijd de tomaten in partjes. Meng de sla, komkommer en tomaat, besprenkel met de slasaus en verdeel de eiparten erover. Bestrooi met peper.
  5. Serveer de aardappeltjes met de worst en salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 52 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
januari 2021

Gebakken aardappeltjes met worst en sla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken aard­ap­pel­tjes met worst en sla

1
1
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 kg verse krieltjes

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes met peper en zout in ca. 20 min. op middelhoog vuur goudgeel en gaar. Schep regelmatig om.

2
2
  • 4 varkensbraadworsten
  • 1 el zonnebloemolie

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de worsten op matig vuur in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

3
3
  • 2 witte scharreleieren

Kook de eieren in 8 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in parten.

4
4
  • 1 kropsla
  • ½ komkommer
  • 500 g trostomaten

Maak ondertussen de salade. Was en droog de sla. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Snijd de tomaten in partjes.

5
5
  • 4 el halfvolle slasaus

Meng de sla, komkommer en tomaat, besprenkel met de slasaus en verdeel de eiparten erover. Bestrooi met peper.

6
6

Serveer de aardappeltjes met de worst en salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.