bewaar
Kipfilet met tomaat, mozzarella en prei-aardappelstamp
Kipfilet met tomaat, mozzarella en prei-aardappelstamp
bewaar

Kipfilet met tomaat, mozzarella en prei-aardappelstamp

Mozzarella-kipfilet, daartegen zeg je toch geen nee?!

30 min. bereiden
30 min. oventijd
96waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

350 g

prei

4 el

olijfolie extra vierge

3 tenen

knoflook

35 g

tomatenpuree

1 tl

gedroogde oregano

1 tl

chilivlokken

300 g

kipfiletreepjes

250 g

cherrytomaten

125 g

mozzarella

Mozzarella-kipfilet, daartegen zeg je toch geen nee?!

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in ruim water in 20 min. gaar. Vang 1 kopje kookvocht op.

2

Snijd ondertussen het harde uiteinde en 2-3 cm van het groene deel van de prei. Snijd het deel dat je overhoudt in de lengte doormidden. Was en laat goed uitlekken in een vergiet. Snijd in halve ringen van een ½ cm. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de prei op heel laag vuur 10 min. tot heel zacht. Schep regelmatig om.

3

Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan of tweede hapjespan. Fruit de knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 2 min. Voeg de oregano, chilivlokken en kipfiletreepjes toe en roerbak op middelhoog vuur in 5 min. gaar. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper.

4

Laat de mozzarella goed uitlekken en snijd in stukjes. Roer op het laatst door de kip met tomaat en laat van het vuur af smelten.

5

Meng de aardappelen met 100 ml kookvocht (per 4 personen) en stamp met de pureestamper. Schep de prei erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer de mozzarellakip met de stamppot.

vegatipGebruik in plaats van de kipfiletreepjes 300 g vegetarische kipstukjes (het gerecht is dan niet meer glutenvrij). Dit product staat niet in de Schijf van Vijf en is een weekkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.