Overnight oats met noten en abrikozen
Laat je havermout net als jij een nachtje slapen en de volgende ochtend zit je fris en fruitig aan je gezonde ontbijt.
10 min. bereiden, 8 uur wachten
Ingrediënten
Aantal personen
2
60 g
125 g
1 tl
550 ml
50 g
2 el
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2022 nr. 01 - Een stapje gezonder
2022 week 09-12 - 2022 week 09-12
Beter Eten Gids 1 -2021 - Beter Eten Gids 1 -2021
Rasp de appels met schil grof. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Meng de havermout met de appel, ⅔ van de abrikozen, de koek- en speculaaskruiden en melk. Roer goed en zet 8 uur (een nacht) afgedekt in de koelkast.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten en pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Doe de overnight oats in kommen en bestrooi met de noten, pitten en de rest van de abrikozen.
- variatietipIn plaats van abrikozen kun je ook rozijnen gebruiken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Overnight oats met noten en abrikozen
Laat je havermout net als jij een nachtje slapen en de volgende ochtend zit je fris en fruitig aan je gezonde ontbijt.

4 personen
10 min. bereiden
8 uur wachten
Aan de slag
Rasp de appels met schil grof. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Meng de havermout met de appel, ⅔ van de abrikozen, de koek- en speculaaskruiden en melk. Roer goed en zet 8 uur (een nacht) afgedekt in de koelkast.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten en pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Doe de overnight oats in kommen en bestrooi met de noten, pitten en de rest van de abrikozen.
variatietip:In plaats van abrikozen kun je ook rozijnen gebruiken.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 Elstar appels
60 g gedroogde gewelde abrikozen
125 g volkoren havermout grove vlokken
1 tl koek- en speculaaskruiden
550 ml halfvolle melk
50 g ongebrande pecannoten
2 el pompoenpitten




