Nasi met omelet en pindasaus
Waarom 'nasi' zo geliefd is? Hij past zich makkelijk aan. Kijk maar naar deze vegetarische versie.
900 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 gram zilvervliesrijst
zilvervliesrijst
2 eetlepel arachideolie
arachideolie
900 gram nasigroente
nasigroente
95 gram boemboe nasi goreng
boemboe nasi goreng
2 theelepel sambal oelek
sambal oelek
4 middelgrote scharreleieren
middelgrote scharreleieren
400 gram satésaus
satésaus
50 gram ongezouten pinda's
ongezouten pinda's
65 gram cassave kroepoek
cassave kroepoek
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
augustus 2024 - augustus 2024
Kook de rijst 8 min. Giet af en laat staan tot gebruik.
Verhit de helft van de olie in een wok op hoog vuur en bak de nasigroente, kruidenmix en sambal 5 min. al omscheppend. Voeg de rijst toe en roerbak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en schenk de eieren erbij. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.
Verwarm ondertussen de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de pinda’s grof. Verdeel de nasi over de borden. Snijd de omelet in repen en verdeel samen met de pinda’s over de nasi. Serveer met de pindasaus en kroepoek.
- variatietipVervang de pinda’s door 1 schaal vegan kipstuckjes (160 g, De Vegetarische Slager).
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Nasi met omelet en pindasaus
Waarom 'nasi' zo geliefd is? Hij past zich makkelijk aan. Kijk maar naar deze vegetarische versie.

hoofdgerecht
4 personen
900 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst 8 min. Giet af en laat staan tot gebruik.
Verhit de helft van de olie in een wok op hoog vuur en bak de nasigroente, kruidenmix en sambal 5 min. al omscheppend. Voeg de rijst toe en roerbak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en schenk de eieren erbij. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.
Verwarm ondertussen de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de pinda’s grof. Verdeel de nasi over de borden. Snijd de omelet in repen en verdeel samen met de pinda’s over de nasi. Serveer met de pindasaus en kroepoek.
variatietip:Vervang de pinda’s door 1 schaal vegan kipstuckjes (160 g, De Vegetarische Slager).
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g zilvervliesrijst
2 el arachideolie
900 g nasigroente
95 g boemboe nasi goreng
2 tl sambal oelek
4 middelgrote scharreleieren
400 g satésaus
50 g ongezouten pinda's
65 g cassave kroepoek




