Groen­te­bur­gers met kriel­tjes

Gezonde groenteburgers voor elke dag!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 545 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(1) waardeer
hoofdgerecht Gezonde groenteburgers voor elke dag! 4 personen
3 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grote ingevette ovenschaal of met bakpapier beklede bakplaat

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Rasp de wortel grof. Doe de bosui en wortel in een grote kom en meng de kaas, de broccolirijst en het tarwemeel erdoor. Breek de eieren boven de kom en meng ze met een spatel goed door. Breng het mengsel op smaak met peper.
  2. Schep met een lepel 8-10 bergjes (burgers) op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de bergjes goed aan. Snijd de grote krieltjes doormidden. Leg de krieltjes op de andere met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie, bestrooi met peper en eventueel zout en schep om. Bak de burgers en krieltjes in de oven in 25-30 min. goudgeel en knapperig. Wissel de bakplaten halverwege en schep de krieltjes dan meteen om.
  3. Snijd ondertussen de tomaten doormidden. Knip de bieslook fijn. Meng de tomaat en bieslook met de rest van de olie en de azijn tot een salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 59 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Groenteburgers met krieltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­bur­gers met kriel­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 bosuitjes
  • 1 wortel

Snijd de bosui in dunne ringetjes. Rasp de wortel grof.

3
3
  • 400 g broccolirijst
  • 3 el volkoren tarwemeel
  • 75 g geraspte kaas 30+

Doe de bosui en wortel in een grote kom en meng de kaas, de broccolirijst en het tarwemeel erdoor.

4
4
  • 3 middelgrote eieren

Breek de eieren boven de kom en meng ze met een spatel goed door. Breng het mengsel op smaak met peper.

5
5

Schep met een lepel 8-10 bergjes (burgers) op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de bergjes goed aan.

6
6
  • 1 kg krieltjes

Snijd de grote krieltjes doormidden. Leg de krieltjes op de andere met bakpapier beklede bakplaat.

7
7
  • 2 el milde olijfolie

Besprenkel met de olie, bestrooi met peper en eventueel zout en schep om.

8
8

Bak de burgers en krieltjes in de oven in 25-30 min. goudgeel en knapperig. Wissel de bakplaten halverwege en schep de krieltjes dan meteen om.

9
9
  • 250 g cherrytomaten
  • 15 g verse bieslook
  • 2 el milde olijfolie
  • 2 tl appelciderazijn

Snijd ondertussen de tomaten doormidden. Knip de bieslook fijn. Meng de tomaat en bieslook met de rest van de olie en de azijn tot een salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.