bewaar
Afghaanse pompoenstoof
Afghaanse pompoenstoof
bewaar

Afghaanse pompoenstoof

Wist je dat dit gerecht van oorsprong kaddo bourani heet?

25 min. bereiden
20 min. wachten
licht pittig
64waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

5

Nederlandse trostomaten

1

verse groene jalapeñopeper

4 el

arachideolie

2 tl

gemalen kurkuma (koenjit)

2 tl

gemalen korianderzaad

3 tenen

knoflook

800 g

koelverse pompoenstukjes

200 ml

water

1½ tl

zout

200 g

Griekse yoghurt 10%

7½ g

verse munt

Wist je dat dit gerecht van oorsprong kaddo bourani heet?

Aan de slag

1

Snijd de uien in halve ringen en de tomaten in parten. Snijd het steeltje van de jalapeño. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

2

Verhit de olie in een braadpan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaat, peper, kurkuma en het korianderzaad toe en bak 10 min. op laag vuur. Rasp ondertussen de knoflook.

3

Voeg ⅔ van de knoflook, de pompoenstukjes en het water toe aan het ui-tomaatmengsel en breng aan de kook. Voeg het zout toe, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 15 min. stoven. Neem de deksel van de pan en kook nog 5 min.

4

Meng ondertussen de rest van de knoflook met de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes.

5

Bestrooi de stoof met de munt en serveer met de knoflook-yoghurtsaus.

combinatietipLekker met rijst.

bereidingstipHoud je van pittig? Dan kun je de zaadjes van de jalapeñopeper laten zitten.