bewaar
Spaghetti met mosselen (spaghetti alle cozze)
Spaghetti met mosselen (spaghetti alle cozze)
bewaar

Spaghetti met mosselen (spaghetti alle cozze)

Met deze spaghetti haal je Italië naar je achtertuin: buon appetito!

15 min. bereiden
redelijk pittig
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 kg

verse mosselen

3 tenen

knoflook

15 g

verse platte peterselie

300 g

spaghetti

3 el

traditionele olijfolie

150 ml

witte wijn

425 g

Mutti polpa in blik

1 tl

chilivlokken

Met deze spaghetti haal je Italië naar je achtertuin: buon appetito!

Aan de slag

1

Spoel de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat uitlekken. Snijd de knoflook in plakjes. Haal de peterselieblaadjes van de takjes. Snijd de blaadjes en de takjes fijn, maar houd ze apart van elkaar. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Verhit ondertussen de olie in een grote pan. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de fijngesneden takjes peterselie toe en bak 1 min. Zet het vuur hoog en voeg de mosselen toe. Doe de witte wijn erbij en laat even goed stomen. Doe de polpa en de chilivlokken erbij en schep alles goed door met een grote lepel. Doe de deksel op de pan en laat de mosselen 3 min. stoven, tot alle schelpen open zijn.

3

Giet de pasta af en schep door de mosselen. Voeg de helft van de gesneden peterselieblaadjes toe. Laat nog 2 min. op laag vuur doorgaren, tot de pasta de saus goed heeft opgenomen. Verwijder eventuele lege schelpen. Bestrooi met de rest van de peterselie.

tip

bereidingstipAls er kinderen mee-eten kun je de wijn weglaten en het sap van een halve citroen en eventueel 3 el water toevoegen (per 4 personen)..