bewaar
Surinaamse bami
Surinaamse bami
bewaar

Surinaamse bami

Weetje: voor Surinaamse bami gebruik je spaghetti in plaats van noedels.

20 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

6 personen

4 liter

water

4

maggiblokjes

500 g

spaghetti

345 g

kipdijfilet

2

sjalotten

3 tenen

knoflook

3 cm

verse gember

2 el

arachideolie

1 tl

5 kruidenpoeder

1 tl

trassie trafasie

1 el

tomatenpuree in blik

4 el

ketjap asin

2 el

ketjap manis

10 g

verse selderij

Weetje: voor Surinaamse bami gebruik je spaghetti in plaats van noedels.

Aan de slag

1

Breng een pan met het water en de maggiblokjes aan de kook, en kook de spaghetti beetgaar. Giet af, vang 150 ml van het kookvocht op (per 6 personen).

2

Snijd de kipdijfilet in stukjes van 2 cm, snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Verhit de olie in de wok en roerbak de kip 3 min. op hoog vuur. Zet het vuur lager. Voeg de sjalot, knoflook, gember, 5 spice en trassi toe en roerbak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree, ketjap asin, ketjap manis en het opgevangen kookvocht toe, bak nog 2 min.

3

Schep de afgegoten spaghetti erdoor en meng goed. Snijd de bladselderij fijn en bestrooi. Serveer direct.

combinatietipLekker met een zoetzure komkommersalade.