Su­ri­naam­se ba­mi

Weetje: voor Surinaamse bami gebruik je spaghetti in plaats van noedels.

(6) waardeer
surinaams hoofdgerecht Weetje: voor Surinaamse bami gebruik je spaghetti in plaats van noedels. 6 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan met het water en de maggiblokjes aan de kook, en kook de spaghetti beetgaar. Giet af, vang 150 ml van het kookvocht op (per 6 personen).
  2. Snijd de kipdijfilet in stukjes van 2 cm, snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Verhit de olie in de wok en roerbak de kip 3 min. op hoog vuur. Zet het vuur lager. Voeg de sjalot, knoflook, gember, 5 spice en trassi toe en roerbak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree, ketjap asin, ketjap manis en het opgevangen kookvocht toe, bak nog 2 min.
  3. Schep de afgegoten spaghetti erdoor en meng goed. Snijd de bladselderij fijn en bestrooi. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met een zoetzure komkommersalade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 69 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.240 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
April 2020

Surinaamse bami

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Su­ri­naam­se ba­mi

1
1
  • 4 liter water
  • 4 maggiblokjes
  • 500 g spaghetti

Breng een pan met het water en de maggiblokjes aan de kook, en kook de spaghetti beetgaar.

2
2

Giet af, vang 150 ml van het kookvocht op (per 6 personen).

3
3
  • 345 g kipdijfilet
  • 2 sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • 3 cm verse gember

Snijd de kipdijfilet in stukjes van 2 cm, snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.

4
4
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in de wok en roerbak de kip 3 min. op hoog vuur. Zet het vuur lager.

5
5
  • 1 tl 5 kruidenpoeder
  • 1 tl trassie trafasie

Voeg de sjalot, knoflook, gember, 5 spice en trassi toe en roerbak 5 min. op middelhoog vuur.

6
6
  • 1 el tomatenpuree in blik
  • 4 el ketjap asin
  • 2 el ketjap manis

Voeg de tomatenpuree, ketjap asin, ketjap manis en het opgevangen kookvocht toe, bak nog 2 min.

7
7
  • 10 g verse selderij

Schep de afgegoten spaghetti erdoor en meng goed. Snijd de bladselderij fijn en bestrooi. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met een zoetzure komkommersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.