bewaar
Volkorencouscoussalade met snijbonen en cashewnoten
Volkorencouscoussalade met snijbonen en cashewnoten
bewaar

Volkorencouscoussalade met snijbonen en cashewnoten

Een gezonde maaltijdsalade kan altijd. Lekker vegetarisch met couscous, snijbonen en cashewnoten!

25 min. bereiden
15 min. oventijd
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

courgette

250 g

romaatjes

1 el

milde olijfolie

2 el

balsamicoazijn

300 g

biologische volkorencouscous

400 g

gesneden snijbonen

10 g

verse dille

250 ml

halfvolle yoghurt

50 g

ongebrande cashewnoot

Dit heb je nodig

  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

Een gezonde maaltijdsalade kan altijd. Lekker vegetarisch met couscous, snijbonen en cashewnoten!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Halveer de courgette in de breedte en snijd elke helft in de lengte in repen van 1 cm dik. Verdeel de courgetterepen over de ovenschaal. Leg de romaatjes aan de tak ernaast. Meng de olie met de azijn.

2

Besprenkel de courgetterepen met ⅔ van het azijnmengsel, breng op smaak met peper en zout en schep om. Besprenkel de romaatjes met de rest van het azijnmengsel. Rooster de courgetterepen en romaatjes ca. 15 min. iets boven het midden van de oven.

3

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de snijbonen in 5 min. beetgaar. Snijd de dille fijn, roer door de yoghurt en breng op smaak met peper.

4

Verhit een koekenpan zonder olie of boter op hoog vuur en rooster de cashewnoten in 2 min. goudbruin. Roer de couscous los met een vork en meng de snijbonen en courgetterepen erdoor. Voeg ook het overgebleven vocht uit de ovenschaal toe en meng. Verdeel de tomaten over de couscous en bestrooi met de cashewnoten. Serveer met de yoghurt-dillesaus.

dieettipBalsamicoazijn is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.