bewaar
Stroopwafel-cake
Stroopwafel-cake
bewaar

Stroopwafel-cake

Stroopwafels kun je prima in een cake kwijt. You're welcome!

15 min. bereiden
45 min. oventijd
1 uur wachten
6waarderingen

Ingrediënten

12 personen

215 g

tarwebloem

200 g

ongezouten roomboter

200 g

fijne kristalsuiker

1 mespunt

zout

4

middelgrote eieren

6

stroopwafels

Dit heb je nodig

  • cakevorm (30 cm, ingevet)

  • zeef

  • satéprikker

Stroopwafels kun je prima in een cake kwijt. You're welcome!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 170°C. Bestuif de ingevette cakevorm met wat bloem. Klop tegen de vorm, zodat je de bloem in een dun en evenredig laagje over de gehele binnenkant verdeelt. Doe de boter, suiker en het zout in een beslagkom en klop in 10 min. met een mixer tot een luchtige massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg een volgend ei toe als het vorige is opgenomen.

2

Snijd ondertussen de stroopwafels in grove stukken. Zeef de bloem boven het beslag en spatel door. Voeg de stukjes stroopwafel toe en spatel erdoor. Schep het beslag in de vorm en zet deze in het midden van de oven. Bak de cake in het midden van de oven goudbruin en gaar. Controleer na ca. 45 min. op gaarheid. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

3

Stort de cake op een rooster en laat minstens 1 uur afkoelen.

tip

serveertipTop de stroopwafelcake, eenmaal afgekoeld, met een laag geklopte slagroom. Garneer met mini-stroopwafels of 2 verse stroopwafels (in grofgesneden stukken).