bewaar
Eenpersoons leftover pasta ovenschotel
Eenpersoons leftover pasta ovenschotel
bewaar

Eenpersoons leftover pasta ovenschotel

Je koelkast is je schatkist: je tovert er zo een pastaatje mee op tafel!

10 min. bereiden
15 min. oventijd
licht pittig
3waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

3

trostomaten

1 teen

knoflook

125 g

mozzarella

50 g

chorizoblokje

100 g

babyspinazie

150 g

pasta

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (15 x 20 cm, ingevet)

Je koelkast is je schatkist: je tovert er zo een pastaatje mee op tafel!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ⅔ van de tomaten in partjes, snijd de andere tomaat in plakjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd de helft van de mozzarella in plakjes, snijd de rest in kleine blokjes.

2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo al roerend 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpartjes en knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de spinazie (in delen) toe en laat al roerend slinken. Voeg de blokjes mozzarella toe en roer erdoor.

3

Meng het tomaten-spinaziemengsel met de pasta in de ovenschaal. Verdeel de mozzarella- en tomatenplakjes overlappend erover en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

tip

bereidingstipIn plaats van 150 gram gekookte pasta per persoon kun je ook 75 gram droge pasta per persoon gebruiken. Deze moet nog wel gekookt worden voor het de oven in kan.

Eenpersoons leftover pasta ovenschotel

Instructievideo - 00:23 min.