Eenpersoons leftover pasta ovenschotel
Je koelkast is je schatkist: je tovert er zo een pastaatje mee op tafel!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 trostomaten
- 1 teen knoflook
- 125 g mozzarella
- 50 g chorizoblokjes
- 100 g babyspinazie
- 150 g pasta (gekookt)
Keukenspullen
- ovenschaal (15 x 20 cm, ingevet)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ⅔ van de tomaten in partjes, snijd de andere tomaat in plakjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd de helft van de mozzarella in plakjes, snijd de rest in kleine blokjes.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo al roerend 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpartjes en knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de spinazie (in delen) toe en laat al roerend slinken. Voeg de blokjes mozzarella toe en roer erdoor.
- Meng het tomaten-spinaziemengsel met de pasta in de ovenschaal. Verdeel de mozzarella- en tomatenplakjes overlappend erover en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
bereidingstip:
In plaats van 150 gram gekookte pasta per persoon kun je ook 75 gram droge pasta per persoon gebruiken. Deze moet nog wel gekookt worden voor het de oven in kan.

Eenpersoons leftover pasta ovenschotel
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 770 kcal
- eiwit 45 g
-
koolhydraten 48 g
waarvan suikers 9 g -
vet 43 g
waarvan verzadigd 22 g - natrium 1.160 mg
- vezels 7 g
Pittigheid
Ook te zien in
Eenpersoons leftover pasta ovenschotel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Eenpersoons leftover pasta ovenschotel
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 3 trostomaten
Snijd ⅔ van de tomaten in partjes, snijd de andere tomaat in plakjes.
- 1 teen knoflook
- 125 g mozzarella
Snijd de knoflook fijn. Snijd de helft van de mozzarella in plakjes, snijd de rest in kleine blokjes.
- 50 g chorizoblokjes
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo al roerend 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenpartjes en knoflook toe en bak 1 min. mee.
- 100 g babyspinazie
Voeg de spinazie (in delen) toe en laat al roerend slinken. Voeg de blokjes mozzarella toe en roer erdoor.
- 150 g pasta
Meng het tomaten-spinaziemengsel met de pasta in de ovenschaal.
Verdeel de mozzarella- en tomatenplakjes overlappend erover en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
bereidingstip:
In plaats van 150 gram gekookte pasta per persoon kun je ook 75 gram droge pasta per persoon gebruiken. Deze moet nog wel gekookt worden voor het de oven in kan.