bewaar
Oosterse kippensoep met pindakaas en spekjes
Oosterse kippensoep met pindakaas en spekjes
bewaar

Oosterse kippensoep met pindakaas en spekjes

Voor dit makkelijke, snelle soepje heb je maar 4 ingrediënten en een kwartiertje tijd nodig.

15 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

gerookte spekreepjes

1

Festivo kippenbouillontablet

1 liter

heet water

4 el

pindakaas naturel

600 g

wokgroente Chinees

Voor dit makkelijke, snelle soepje heb je maar 4 ingrediënten en een kwartiertje tijd nodig.

Aan de slag

1

Verhit een braadpan zonder olie of boter en bak hierin de gerookte spekreepjes op middelhoog vuur in 5 min. krokant. Voeg het water en de bouillontablet toe.

2

Roer de pindakaas los met een scheutje heet water en voeg toe aan de bouillon.

3

Breng aan de kook, voeg de wokgroente toe en laat 8 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.

4

Verdeel de soep over de kommen en serveer.

tip

bewaartipZet de pot pindakaas in je voorraadkast. Maak er met jam en 2 boterhammen eens een ‘peanutbutter jelly’-tosti mee.

variatietipBak 1 tl gemalen komijn mee met de spekreepjes.