Ve­ga ta­co­bowls

Van dit gerecht kun je zelfs de bowl opeten. Die maak je namelijk van een wrap.

(17) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Van dit gerecht kun je zelfs de bowl opeten. Die maak je namelijk van een wrap. 8 stuks
4 17

Advertentie

Ingrediënten

8 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 8 kleine ovenschaaltjes Ø 10 cm
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de wraps over ovenschaaltjes. Druk de wraps aan, zodat ze blijven staan in de kommen. Bak de tortillabowls in ca. 12 min. goudbruin in de oven.
  2. Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van een ½ cm breed. Snijd de rode uien in parten. Meng de bloemkool, paprika en rode ui met de fajitakruiden en de olie. Bestrooi met peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven gaar. Schep halverwege om.
  3. Halveer ondertussen de halve komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Verkruimel de kaas en snijd de koriander grof. Verdeel de romainesla over de tacobowls. Verdeel de groente, salsa en witte kaas erover. Garneer met de koriander.

Tip:

Heb je niet alle wraps gebruikt? Besmeer de overige wraps dan met salsa en beleg deze met (bijv.) avocado, romai- nesla en komkommerplakjes en rol op. Erbij serveer je een salade van gerooster- de groente met witte kaas en koriander. Je kunt de geroosterde groente, rauwkost, salsa en wraps apart verpakt meenemen.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 27 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Vega tacobowls

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ga ta­co­bowls

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 8 volkoren tortillawraps

Verdeel de wraps over ovenschaaltjes. Druk de wraps aan, zodat ze blijven staan in de kommen.

3
3

Bak de tortillabowls in ca. 12 min. goudbruin in de oven.

4
4
  • 400 g bloemkoolroosjes

Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes.

5
5
  • 2 rode paprika's

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van een ½ cm breed.

6
6
  • 2 rode uien
  • 30 g Santa Maria seasoning mix for fajita
  • 2 el arachideolie

Snijd de rode uien in parten. Meng de bloemkool, paprika en rode ui met de fajitakruiden en de olie. Bestrooi met peper.

7
7

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven gaar. Schep halverwege om.

8
8
  • ½ komkommer

Halveer ondertussen de halve komkommer in de lengte en snijd in plakjes.

9
9
  • 200 g witte kaas
  • 15 g verse koriander
  • 200 g gesneden romainesla

Verkruimel de kaas en snijd de koriander grof. Verdeel de romainesla over de tacobowls.

10
10
  • 300 g salsa mild

Verdeel de groente, salsa en witte kaas erover. Garneer met de koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.