Ge­roos­ter­de pas­ti­naak-sprui­ten­sa­la­de

Hoe herfst kan een herfstsalade zijn?

(2) waardeer
hollands bijgerecht Hoe herfst kan een herfstsalade zijn? 2 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snijd de pastinaken in stukken van 2 cm. Halveer de spruiten. Meng de pastinaak en spruiten met de helft van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
  2. Hak ondertussen de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  3. Pers de halve citroen uit. Klop de rest van de olie met een ½ el citroensap en de honingmosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de pastinaak en spruiten met de hazelnoten en dressing en verdeel over een schaal.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 31 g
    waarvan suikers 16 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 41-42

Geroosterde pastinaak-spruitensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de pas­ti­naak-sprui­ten­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 300 g pastinaken
  • 350 g geschoonde spruitjes

Schil en snijd de pastinaken in stukken van 2 cm. Halveer de spruiten.

3
3
  • 2 el milde olijfolie

Meng de pastinaak en spruiten met de olie.

4
4

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

5
5
  • 30 g hazelnoten

Hak ondertussen de hazelnoten grof.

6
6

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

7
7
  • ½ citroen
  • 2 el milde olijfolie
  • 3 el Marne honingmosterd

Pers de halve citroen uit. Klop de rest van de olie met een ½ el citroensap en de honingmosterd tot een dressing.

8
8

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de pastinaak en spruiten met de hazelnoten en dressing en verdeel over een schaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.