Griekse moussaka met gehakt & kaneel
Haal de Griekse keuken in huis; met deze ovenschotel rijk aan groenten en smaken.
Ingrediënten
4 personen
2
aubergines
3 el
milde olijfolie
500 g
rundergehakt
1 el
gedroogde oregano
690 g
passata di pomodoro
60 g
ongezouten roomboter
1 tl
gemalen kaneel
60 g
tarwebloem
500 ml
halfvolle melk
800 g
duopak aardappelschijfjes
15 g
verse peterselie
Dit heb je nodig
koekenpan
keukenpapier
hapjespan
ovenschaal (25 x 35 cm)
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 1 cm en bestrooi met zout. Verhit de olie in de grote koekenpan en bak de helft van de aubergine in 6 min. goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit de olie in dezelfde pan en bak de rest van de aubergine op dezelfde manier goudbruin.
Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan en bak het gehakt met de oregano, peper en eventueel zout in 5 min. rul. Voeg de passata toe en laat 10 min. zonder deksel op de pan op laag vuur stoven.
Verhit ondertussen de boter in een pan en voeg de bloem en kaneel toe. Laat al roerend op laag vuur 3 min. garen (roux). Voeg al roerend met de garde de melk in delen toe. Laat op laag vuur in 5 min. koken tot een dikke gebonden saus. Breng op smaak met peper.
Verdeel achtereenvolgens de aardappelschijfjes, gehaktsaus, aubergine en bechamel over de ovenschaal. Bak in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Snijd de peterselie fijn en bestrooi de moussaka ermee.
Griekse moussaka met gehakt & kaneel
Haal de Griekse keuken in huis; met deze ovenschotel rijk aan groenten en smaken.

hoofdgerecht
4 personen
855 kcal
25 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 1 cm en bestrooi met zout. Verhit de olie in de grote koekenpan en bak de helft van de aubergine in 6 min. goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit de olie in dezelfde pan en bak de rest van de aubergine op dezelfde manier goudbruin.
Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan en bak het gehakt met de oregano, peper en eventueel zout in 5 min. rul. Voeg de passata toe en laat 10 min. zonder deksel op de pan op laag vuur stoven.
Verhit ondertussen de boter in een pan en voeg de bloem en kaneel toe. Laat al roerend op laag vuur 3 min. garen (roux). Voeg al roerend met de garde de melk in delen toe. Laat op laag vuur in 5 min. koken tot een dikke gebonden saus. Breng op smaak met peper.
Verdeel achtereenvolgens de aardappelschijfjes, gehaktsaus, aubergine en bechamel over de ovenschaal. Bak in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Snijd de peterselie fijn en bestrooi de moussaka ermee.
bereidingstip:Je kunt de moussaka 1 dag van tevoren maken tot en met het stap 4. Bewaar afgedekt in de koelkast. Neem de schaal de volgende dag tijdens het voorverwarmen van de oven al uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
algemeen:Dit is een Allerhande Box recept.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 aubergines
3 el milde olijfolie
500 g rundergehakt
1 el gedroogde oregano
690 g passata di pomodoro
60 g ongezouten roomboter
1 tl gemalen kaneel
60 g tarwebloem
500 ml halfvolle melk
800 g duopak aardappelschijfjes
15 g verse peterselie
Dit heb je nodig
koekenpan
keukenpapier
hapjespan
ovenschaal (25 x 35 cm)