Bos­bes­sen­brood­jes

Kaneelbroodjes move over! Het is tijd voor berry rolls.

  • brunch
  • 24 stuks
  • 405 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(1) waardeer
brunch Kaneelbroodjes move over! Het is tijd voor berry rolls. 24 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (ø 26 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers een helft van de vrucht uit.
  2. Rol het croissantdeeg uit. Besmeer met de confiture en verdeel er het citroenrasp over. Snijd over de stippellijn in 3 gelijke plakken. Verdeel er de blauwe bessen over.
  3. Rol de deegplakken vanaf de lange kant strak op en snijd elke rol in 8 stukken. Verdeel deze over de springvorm, leg iets uit elkaar. Bak de bosbessenbroodjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Meng de poedersuiker met 1 el citroensap en verdeel over de broodjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 39-40

Bosbessenbroodjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bos­bes­sen­brood­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers een helft van de vrucht uit.

3
3
  • 350 g vers super croissantdeeg in blik
  • 100 g Bonne Maman bosbessenconfiture

Rol het croissantdeeg uit. Besmeer met de confiture en verdeel er het citroenrasp over.

4
4
  • 75 g blauwe bessen

Snijd over de stippellijn in 3 gelijke plakken. Verdeel er de blauwe bessen over.

5
5

Rol de deegplakken vanaf de lange kant strak op en snijd elke rol in 8 stukken. Verdeel deze over de springvorm, leg iets uit elkaar.

6
6

Bak de bosbessenbroodjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

7
7
  • 30 g poedersuiker

Meng de poedersuiker met 1 el citroensap en verdeel over de broodjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.