bewaar
Bosbessenbroodjes
Bosbessenbroodjes
bewaar

Bosbessenbroodjes

Kaneelbroodjes move over! Het is tijd voor berry rolls.

10 min. bereiden
20 min. oventijd
19waarderingen

Ingrediënten

24 porties

1

citroen

350 g

vers super croissantdeeg in blik

100 g

Bonne Maman bosbessenconfiture

75 g

blauwe bessen

30 g

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • springvorm (ø 26 cm, ingevet)

Kaneelbroodjes move over! Het is tijd voor berry rolls.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers een helft van de vrucht uit.

2

Rol het croissantdeeg uit. Besmeer met de confiture en verdeel er het citroenrasp over. Snijd over de stippellijn in 3 gelijke plakken. Verdeel er de blauwe bessen over.

3

Rol de deegplakken vanaf de lange kant strak op en snijd elke rol in 8 stukken. Verdeel deze over de springvorm, leg iets uit elkaar. Bak de bosbessenbroodjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Meng de poedersuiker met 1 el citroensap en verdeel over de broodjes.