Sus­hi trak­ta­tie

Sushi gemaakt met zalm, komkommer en avocado: een ware traktatie

  • borrelhapje
  • 4 personen
  • 200 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(0) waardeer
borrelhapje Sushi gemaakt met zalm, komkommer en avocado: een ware traktatie 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een schaal en roer de azijn erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur Snijd de uiteinden van de komkommers. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het norivel in dunne repen en maak een beetje nat. Bedek de holten van de komkommers met de norireepjes.
  2. Vul de holten met de sushirijst. Druk goed aan en leg de komkommer met de platte kant naar beneden zodat je twee rupsenlijven krijgt. Halveer de zalmplakken in de lengte. Halveer de avocado. Verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in de breedte in dunne plakjes. Bedek de komkommer met de zalm. Verdeel de avocado erover en druk goed aan. Steek in elke tomaat 1 prikker. Prik een rozijn aan de bovenkant van de tomaat als oogpupil. Prik de tomaten als oogjes aan de rupslijven. Snijd na het serveren de komkommer in hapjes van 2 cm breed.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
september 2019

Sushi traktatie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sus­hi trak­ta­tie

1
1
  • 50 g sushirijst
  • 1 el sushiazijn

Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een schaal en roer de azijn erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur

2
2
  • 1 komkommer

Snijd de uiteinden van de komkommers. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten.

3
3
  • 1 vel norivel

Snijd het norivel in dunne repen en maak een beetje nat. Bedek de holten van de komkommers met de norireepjes.

4
4

Vul de holten met de sushirijst. Druk goed aan en leg de komkommer met de platte kant naar beneden zodat je twee rupsenlijven krijgt.

5
5
  • 100 g gerookte sandwich zalmplakken
  • 1 avocado

Halveer de zalmplakken in de lengte. Halveer de avocado. Verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in de breedte in dunne plakjes.

6
6

Bedek de komkommer met de zalm. Verdeel de avocado erover en druk goed aan.

7
7
  • 4 cherrytomaten
  • 4 AH Excellent rozijnen

Steek in elke tomaat 1 prikker. Prik een rozijn aan de bovenkant van de tomaat als oogpupil. Prik de tomaten als oogjes aan de rupslijven.

8
8

Snijd na het serveren de komkommer in hapjes van 2 cm breed.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.