bewaar
Sushi traktatie
Sushi traktatie
bewaar

Sushi traktatie

Sushi gemaakt met zalm, komkommer en avocado: een ware traktatie

30 min. bereiden
30 min. wachten
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

sushirijst

1 el

sushiazijn

1

komkommer

1 vel

norivel

100 g

gerookte sandwich zalmplakken

1

avocado

4

cherrytomaten

4

AH Excellent rozijnen

Sushi gemaakt met zalm, komkommer en avocado: een ware traktatie

Aan de slag

1

Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een schaal en roer de azijn erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur Snijd de uiteinden van de komkommers. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het norivel in dunne repen en maak een beetje nat. Bedek de holten van de komkommers met de norireepjes.

2

Vul de holten met de sushirijst. Druk goed aan en leg de komkommer met de platte kant naar beneden zodat je twee rupsenlijven krijgt. Halveer de zalmplakken in de lengte. Halveer de avocado. Verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in de breedte in dunne plakjes. Bedek de komkommer met de zalm. Verdeel de avocado erover en druk goed aan. Steek in elke tomaat 1 prikker. Prik een rozijn aan de bovenkant van de tomaat als oogpupil. Prik de tomaten als oogjes aan de rupslijven. Snijd na het serveren de komkommer in hapjes van 2 cm breed.