Ta­ji­ne van ko­nij­nen­bout met ka­neel en abri­koos

Weetje: kaneel is een fijne smaakmaker in hartige gerechten zoals deze tajine.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 635 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(9) waardeer
hoofdgerecht Weetje: kaneel is een fijne smaakmaker in hartige gerechten zoals deze tajine. 4 personen
4 9

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • tajine of braadpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Dep de konijnenbouten droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in de stoofpan of tajine en braad de bouten 5 min. rondom aan. Neem uit de pan.
  2. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in de stoofpan of tajine op laag vuur en fruit de ui en knoflook 8 min. Voeg de harissa toe en fruit nog 2 min. Voeg de passata, bouillontablet, kaneelstokjes en het water toe. Breng op middelhoog vuur aan de kook en roer tot de bouillontablet is opgelost.
  3. Voeg de konijnenbouten toe en draai het vuur laag. Laat de konijnentajine met de deksel schuin op de pan 1½ uur stoven.
  4. Voeg na 1 uur stoven de abrikozen toe en stoof zonder deksel nog 30 min. mee. De stoof is gaar als het vlees van de konijnenbout zacht is en makkelijk van het bot loslaat. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verwijder eventueel de kaneelstokjes. Snijd de peterselie grof. Strooi vlak voor serveren over de tajine.

bereidingstip:

Je kunt de stoof ook maken met kippenpoten. De stooftijd is dan 30 min. korter.

combinatietip:

Lekker met couscous en partjes citroen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Tajine van konijnenbout met kaneel en abrikoos

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­ji­ne van ko­nij­nen­bout met ka­neel en abri­koos

1
1
  • 4 konijnenbouten

Dep de konijnenbouten droog en bestrooi met peper en eventueel zout.

2
2
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in de stoofpan of tajine en braad de bouten 5 min. rondom aan. Neem uit de pan.

3
3
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el milde olijfolie

Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in de stoofpan of tajine op laag vuur en fruit de ui en knoflook 8 min.

4
4
  • 2 el Souq rozenharissa

Voeg de harissa toe en fruit nog 2 min.

5
5
  • 400 g passata datterini
  • 1 kippenbouillontablet
  • 2 kaneelstokjes
  • 500 ml water

Voeg de passata, bouillontablet, kaneelstokjes en het water toe. Breng op middelhoog vuur aan de kook en roer tot de bouillontablet is opgelost.

6
6

Voeg de konijnenbouten toe en draai het vuur laag. Laat de konijnentajine met de deksel schuin op de pan 1½ uur stoven.

7
7
  • 250 g gedroogde gewelde abrikozen

Voeg na 1 uur stoven de abrikozen toe en stoof zonder deksel nog 30 min. mee.

8
8

De stoof is gaar als het vlees van de konijnenbout zacht is en makkelijk van het bot loslaat.

9
9

Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verwijder eventueel de kaneelstokjes.

10
10
  • 10 g verse platte peterselie

Snijd de peterselie grof. Strooi vlak voor serveren over de tajine.

bereidingstip:

Je kunt de stoof ook maken met kippenpoten. De stooftijd is dan 30 min. korter.

combinatietip:

Lekker met couscous en partjes citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.