bewaar
Gestoofde konijnenbout in rode wijn met olijven
Gestoofde konijnenbout in rode wijn met olijven
bewaar

Gestoofde konijnenbout in rode wijn met olijven

In dit gerecht vormen het zoet van de pruimen, het zuurtje in de wijn en het zout van de olijven een harmonieus geheel.

35 min. bereiden
1 uur oventijd
145waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

gedroogde pruimen zonder pit

500 ml

volle rode wijn

6 stengels

bleekselderij

4

konijnenbouten

2 el

tarwebloem

5 el

olie

2

gedroogde laurierblaadjes

70 g

tomatenpuree

300 ml

kippenbouillon van tablet

20 g

verse platte peterselie

240 g

Kalamata-olijven zonder pit

Dit heb je nodig

  • ovenvaste braadpan

In dit gerecht vormen het zoet van de pruimen, het zuurtje in de wijn en het zout van de olijven een harmonieus geheel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Laat de pruimen 20 min. wellen in de wijn. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes.

2

Bestrooi de konijnenbouten met de bloem. Verhit de olie in de braadpan en bak 2 bouten in 5 min. rondom aan. Herhaal met de andere 2 bouten. Doe de bleekselderij met de laurierblaadjes in de pan en fruit 5 min. Roer de pruimen met de wijn, tomatenpuree en bouillon erdoor.

3

Leg de konijnenbouten terug in de pan. Zet de pan met deksel net onder het midden in de oven en braad de bouten in ca. 1 uur gaar. Schep halverwege voorzichtig om. Snijd ondertussen de blaadjes van de peterselie grof. Laat de olijven uitlekken.

4

Haal de pan uit de oven, verwijder de laurierblaadjes, schep de olijven erdoor en bestrooi met de peterselie.

serveertipLekker met Franse aardappel-kaaspuree. Zie het recept elders op ah.nl/allerhande.