bewaar
Broodje krokante kip met avocado & redhot sauce
Broodje krokante kip met avocado & redhot sauce
bewaar

Broodje krokante kip met avocado & redhot sauce

De kip paneren we met panko, voor een knapperig krokant jasje.

25 min. bereiden
licht pittig
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

middelgroot ei

25 g

tarwebloem

3 el

Frank's redhot sauce original

70 g

panko

300 g

scharrelkipfiletblokjes

1½ el

milde olijfolie

1

eetrijpe avocado

4

witte puntjes

150 g

rauwkost radijs

De kip paneren we met panko, voor een knapperig krokant jasje.

Aan de slag

1

Kook ⅔ van de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en prak met een vork.

2

Doe de bloem in een kom. Klop de rest van de ei(eren) los in een andere kom en meng met de helft van de redhot sauce. Doe de panko in een derde kom. Wentel de kipfiletblokjes eerst door de bloem, dan door het eimengsel en tot slot door de panko.

3

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kip op middelhoog vuur in 5 min. rondom goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

4

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes. Snijd de broodjes van bovenaf open, maar snijd niet door. Beleg elk broodje met rauwkost radijs, avocado en de kip. Verdeel het eikruim erover en besprenkel naar smaak met de rest van de redhot sauce.