Rijk­ge­vul­de groen­te­bowl met to­nijn & pit­ti­ge dres­sing

Haal de zon in huis met deze groentebowl boordevol mooie kleuren en smaken.

(2) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Haal de zon in huis met deze groentebowl boordevol mooie kleuren en smaken. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de courgettespaghetti in een vergiet, schenk er kokend water over en laat goed uitlekken. Schil de winterpeen met een dunschiller en rasp grof. Snijd de komkommers in plakjes. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in blokjes. Laat de blikjes tonijn uitlekken. Schep de rodekool om met de azijn en olie.
  2. Meng de zuivelspread, chilivlokken en het water tot een dressing. Schep de tonijn om met de helft van de dressing.
  3. Verdeel de courgettespaghetti over een grote schaal. Verdeel de peen, komkommer, mango, tonijn, rodekool en kiemgroente in componenten over de courgette. Besprenkel met de rest van de zuivelspreaddressing.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box Week 20 2019

Rijkgevulde groentebowl met tonijn & pittige dressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijk­ge­vul­de groen­te­bowl met to­nijn & pit­ti­ge dres­sing

1
1
  • 800 g courgettespaghetti

Doe de courgettespaghetti in een vergiet, schenk er kokend water over en laat goed uitlekken.

2
2
  • 2 winterpenen

Schil de winterpeen met een dunschiller en rasp grof.

3
3
  • 2 midi komkommers
  • 1 eetrijpe mango

Snijd de komkommers in plakjes. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in blokjes.

4
4
  • 290 g tonijn in olijfolie
  • 300 g biologische gesneden rodekool
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 el traditionele olijfolie

Laat de blikjes tonijn uitlekken. Schep de rodekool om met de azijn en olie.

5
5
  • 200 g zuivelspread naturel
  • 1 g chilivlokken
  • 6 el kraanwater

Meng de zuivelspread, chilivlokken en het water tot een dressing.

6
6

Schep de tonijn om met de helft van de dressing.

7
7

Verdeel de courgettespaghetti over een grote schaal.

8
8
  • 60 g milde kiemgroente

Verdeel de peen, komkommer, mango, tonijn, rodekool en kiemgroente in componenten over de courgette.

9
9

Besprenkel met de rest van de zuivelspreaddressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.