Pizza met courgette en veldslapesto
Als salade, op brood, in de pasta of - zoals hier - in een pesto én op de pizza. Veldsla is een alleskunner!

Advertentie
Ingrediënten
- 75 g Parmezaanse kaas
- 150 g veldsla
- 50 g gezouten macadamianoten
- 3 el traditionele olijfolie
- 2 pizzabodems tomaat
- ½ courgette
- 125 g mozzarella
- 100 g rauwe ham
- 50 g Taggia-olijven
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Snijd de kaas in stukjes. Doe de helft van de veldsla, de noten, kaas, olie en peper naar smaak in de keukenmachine en maal in 15 sec. tot een gladde massa. Schraap eventueel naar boven gemalen ingrediënten met een lepel van de binnenkant en schep terug in de mengkom. Maal nog een keer 5 sec. tot een glad mengsel.
- Bestrijk de pizzabodems met de veldslapesto. Snijd de courgette en mozzarella in plakjes van 3 mm en verdeel ze over de pizza’s. Halveer de pizza’s.
- Verdeel de 4 pizzahelften met de snijkanten naar buiten over een met bakpapier beklede bakplaat, zodat de pizza’s op de bakplaat passen. Bak de pizza’s ca. 10 min. in de oven. Neem de pizza’s uit de oven en verdeel de rest van de veldsla, de rauwe ham en olijven erover.

Pizza met courgette en veldslapesto
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 700 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 53 g
-
vet 41 g
waarvan verzadigd 21 g - natrium 1.120 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Pizza met courgette en veldslapesto
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pizza met courgette en veldslapesto
Verwarm de oven voor op 220 °C.
- 75 g Parmezaanse kaas
- 75 g veldsla
- 50 g gezouten macadamianoten
- 3 el traditionele olijfolie
Snijd de kaas in stukjes. Doe de veldsla, noten, kaas, olie en peper naar smaak in de keukenmachine en maal in 15 sec. tot een gladde massa.
Schraap eventueel naar boven gemalen ingrediënten met een lepel van de binnenkant en schep terug in de mengkom. Maal nog een keer 5 sec. tot een glad mengsel.
- 2 pizzabodems tomaat
- ½ courgette
- 125 g mozzarella
Bestrijk de pizzabodems met de veldslapesto. Snijd de courgette en mozzarella in plakjes van 3 mm en verdeel ze over de pizza’s. Halveer de pizza’s.
Verdeel de 4 pizzahelften met de snijkanten naar buiten over een met bakpapier beklede bakplaat, zodat de pizza’s op de bakplaat passen.
- 75 g veldsla
- 100 g rauwe ham
- 50 g Taggia-olijven
Bak de pizza’s ca. 10 min. in de oven. Neem de pizza’s uit de oven en verdeel de rest van de veldsla, de rauwe ham en olijven erover.