Preirös­ti & fris­se sla met kip en no­ten

De zachte ui-looksmaak van prei krijgt, als je 'm bakt, een heerlijke zoete touch.

(8) waardeer
hoofdgerecht De zachte ui-looksmaak van prei krijgt, als je 'm bakt, een heerlijke zoete touch. 4 personen
3 8

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rasp of keukenmachine
  • koekenpan (Ø 26 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en rasp ze grof. Meng het rasp met de prei, mosterd en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in de koekenpan, doe het aardappelmengsel erin en druk aan met een spatel.
  2. Bak 12 min. op laag vuur. Draai het vuur iets hoger en bak nog 5 min. Laat de aardappelkoek op een bord glijden. Leg er nog een bord op en keer de koek om. Doe de rest van de olie in de pan. Laat de koek weer in de pan glijden en bak nog 10 min. op laag vuur goudbruin.
  3. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in blokjes. Meng de sla met de dressing en de avocado. Hak de noten grof. Meng de kipreepjes erdoor en bestrooi met de noten. Laat de rösti in een schaal glijden. Serveer de rösti met de sla.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Preirösti & frisse sla met kip en noten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Preirös­ti & fris­se sla met kip en no­ten

1
1
  • 750 g iets kruimige aardappelen
  • 200 g fijngesneden prei
  • 2 el Zaanse mosterd

Schil de aardappelen en rasp ze grof. Meng het rasp met de prei, mosterd en eventueel zout.

2
2
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in de koekenpan, doe het aardappelmengsel erin en druk aan met een spatel.

3
3

Bak 12 min. op laag vuur. Draai het vuur iets hoger en bak nog 5 min. Laat de aardappelkoek op een bord glijden. Leg er nog een bord op en keer de koek om.

4
4
  • 1 el milde olijfolie

Doe de rest van de olie in de pan. Laat de koek weer in de pan glijden en bak nog 10 min. op laag vuur goudbruin.

5
5
  • 2 avocado's

Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in blokjes.

6
6
  • 300 g gemengde sla
  • 75 ml honing-mosterddressing
  • 100 g ongebrande notenmix
  • 200 g gerookte kipfiletreepjes

Meng de sla met de dressing en de avocado. Hak de noten grof. Meng de kipreepjes erdoor en bestrooi met de noten.

7
7

Laat de rösti in een schaal glijden. Serveer de rösti met de sla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.