bewaar
Preirösti & frisse sla met kip en noten
Preirösti & frisse sla met kip en noten
bewaar

Preirösti & frisse sla met kip en noten

De zachte ui-looksmaak van prei krijgt, als je 'm bakt, een heerlijke zoete touch.

30 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

iets kruimige aardappelen

200 g

fijngesneden prei

2 el

Zaanse mosterd

2 el

milde olijfolie

2

avocado's

300 g

gemengde sla

75 ml

honing-mosterddressing

100 g

ongebrande notenmix

200 g

gerookte kipfiletreepjes

Dit heb je nodig

  • rasp of keukenmachine

  • koekenpan (Ø 26 cm)

De zachte ui-looksmaak van prei krijgt, als je 'm bakt, een heerlijke zoete touch.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en rasp ze grof. Meng het rasp met de prei, mosterd en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in de koekenpan, doe het aardappelmengsel erin en druk aan met een spatel.

2

Bak 12 min. op laag vuur. Draai het vuur iets hoger en bak nog 5 min. Laat de aardappelkoek op een bord glijden. Leg er nog een bord op en keer de koek om. Doe de rest van de olie in de pan. Laat de koek weer in de pan glijden en bak nog 10 min. op laag vuur goudbruin.

3

Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in blokjes. Meng de sla met de dressing en de avocado. Hak de noten grof. Meng de kipreepjes erdoor en bestrooi met de noten. Laat de rösti in een schaal glijden. Serveer de rösti met de sla.