bewaar
Bloemkoolrijst met roergebakken biefstuk & aspergebroccoli
Bloemkoolrijst met roergebakken biefstuk & aspergebroccoli
bewaar

Bloemkoolrijst met roergebakken biefstuk & aspergebroccoli

Makkelijk eenpersoons maaltje dat ook nog eens low carb is. Waar wachten we eigenlijk op?

15 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

1 personen

125 g

biefstuk

200 g

koelvers bloemkoolroosje

¼

verse groene jalapeñopeper

1 cm

verse gember

7½ g

verse koriander

200 g

aspergebroccoli

2 el

sesamolie

1 el

Japanse sojasaus

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Makkelijk eenpersoons maaltje dat ook nog eens low carb is. Waar wachten we eigenlijk op?

Aan de slag

1

Zorg dat de biefstuk op kamertemperatuur is. Snijd de biefstuk in reepjes van ca. 8 cm lang en 1 cm dik. Maal de bloemkoolroosjes in de keukenmachine of bakje van de staafmixer tot bloemkoolrijst. Snijd het pepertje fijn. Schil en rasp de gember en snijd de koriander grof.

2

Blancheer de aspergebroccoli 2 min. in kokend water met zout. Schep de 
aspergebroccoli met een schuimspaan uit het water en laat goed uitlekken. Blancheer de bloemkool 1 min. in hetzelfde kokende water en giet af.

3

Verhit ondertussen de sesamolie in een wok en bak de biefstukreepjes op hoog vuur 1 min. Zet het vuur laag en voeg de peper, gember, aspergebroccoli en sojasaus toe.

4

Doe de bloemkoolrijst in een bord en schep de aspergebroccoli-biefstuk erop. Bestrooi met de koriander.