Bloem­kool­rijst met roer­ge­bak­ken bief­stuk & as­per­ge­broc­co­li

Makkelijk eenpersoons maaltje dat ook nog eens low carb is. Waar wachten we eigenlijk op?

(12) waardeer
hoofdgerecht Makkelijk eenpersoons maaltje dat ook nog eens low carb is. Waar wachten we eigenlijk op? 1 personen
4 12

Advertentie

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zorg dat de biefstuk op kamertemperatuur is. Snijd de biefstuk in reepjes van ca. 8 cm lang en 1 cm dik. Maal de bloemkoolroosjes in de keukenmachine of bakje van de staafmixer tot bloemkoolrijst. Snijd het pepertje fijn. Schil en rasp de gember en snijd de koriander grof.
  2. Blancheer de aspergebroccoli 2 min. in kokend water met zout. Schep de aspergebroccoli met een schuimspaan uit het water en laat goed uitlekken. Blancheer de bloemkool 1 min. in hetzelfde kokende water en giet af.
  3. Verhit ondertussen de sesamolie in een wok en bak de biefstukreepjes op hoog vuur 1 min. Zet het vuur laag en voeg de peper, gember, aspergebroccoli en sojasaus toe.
  4. Doe de bloemkoolrijst in een bord en schep de aspergebroccoli-biefstuk erop. Bestrooi met de koriander.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
februari-maart 2019

Bloemkoolrijst met roergebakken biefstuk & aspergebroccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool­rijst met roer­ge­bak­ken bief­stuk & as­per­ge­broc­co­li

1
1
  • 125 g biefstukken

Zorg dat de biefstuk op kamertemperatuur is. Snijd de biefstuk in reepjes van ca. 8 cm lang en 1 cm dik.

2
2
  • 200 g koelverse bloemkoolroosjes

Maal de bloemkoolroosjes in de keukenmachine of bakje van de staafmixer tot bloemkoolrijst.

3
3
  • ¼ verse groene jalapeñopeper
  • 1 cm verse gember
  • 7½ g verse koriander

Snijd het pepertje fijn. Schil en rasp de gember en snijd de koriander grof.

4
4
  • 200 g aspergebroccoli

Blancheer de aspergebroccoli 2 min. in kokend water met zout. Schep de aspergebroccoli met een schuimspaan uit het water en laat goed uitlekken.

5
5

Blancheer de bloemkool 1 min. in hetzelfde kokende water en giet af.

6
6
  • 2 el sesamolie

Verhit ondertussen de sesamolie in een wok en bak de biefstukreepjes op hoog vuur 1 min.

7
7
  • 1 el Japanse sojasaus

Zet het vuur laag en voeg de peper, gember, aspergebroccoli en sojasaus toe.

8
8

Doe de bloemkoolrijst in een bord en schep de aspergebroccoli-biefstuk erop. Bestrooi met de koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.